четвъртък, 10 юли 2014 г.

емигрант 2014

В Германия целогодишно се предлагат свободни места за българи в областта на туризма, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Около 900 българи са одобрени за работа в страни-членки на Европейския съюз през първата половина на годината със съдействието на Агенцията.

Основните сектори, в които българите отиват да се трудят, са селско стопанство и туризъм. Трите най-предпочитани държави са Испания, Германия и Великобритания.

От Агенцията по заетостта препоръчват заминаващите да научат или да усъвършенстват познанията си по езика на държавата, в която отиват.

Освен това да си осигурят препоръки и гаранти, да си направят пътна застраховка, да имат координатите на българските дипломатически мисии и да помислят за евентуалното си връщане.

Договорите, които ще бъдат предложени на българските граждани, могат да са както сезонни, така и постоянни.

От кандидатите се изисква да говорят добре немски език, да имат завършено професионално образование или опит по професията, за която кандидатстват за работа. По изключение, за работа в ресторантите за бързо хранене е достатъчен само добър немски език.

Желаещите да се явят на интервю трябва да изпратят автобиография със снимка в EUROPASS формат, написана на немски език.

За представяне на интервюто са необходими и преведени на немски език мотивационно писмо, препоръки, дипломи, сертификати или др. документи. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар