понеделник, 16 декември 2013 г.

Всичко за PayPal. Какво представлява, регистрация и плащане


Изпращане на пари
Когато искате да изпратите пари на някой, първо трябва да знаете, че ще ви е нужен имейла на получателя и чрез него ще изпратите сумата. Ето как става:
Отивате в “Send Payment“. Попълвате имейла на получателя, след това сумата, която искате изпратите, както и избирате необходимата валута за целта. Имате също и няколко опции от които можете да избирате. Те играят ролята на нещо като основание за плащането.
След като попълните всичко необходимо, продължавате с бутона “Continue” и след това потвърждавате с “Send Money“.

Получаване на пари
Когато получите пари през ПейПал, би трябвало те да бъдат отразени директно в баланса на PayPal на главната страница, като е възможно да имате опции “Accept” и “Deny”. Т.е. да приемете или да отхвърлите плащането/получената сума. Ето един скрийншот от страницата на PayPal:

цялата статия тук

PayPal пуска плащане онлайн без банкова карта в БългарияНяма такса за захранване, както и такса за плащане за потребителя


Иновативните конкуренти

Неотдавна друга иновативна компания за електронни транзакции - Square, обяви, че пуска услугата Square Cash. Тя позволява изпращането на неголеми суми директно чрез електронната поща. За целта подателят и получателят трябва да имат само дебитни карти, като няма нужда от допълнителни регистрации, времето на операцията е няколко секунди.

Потребителите не трябва да създават специални акаунти, да свалят мобилни приложения или да помнят номера на банкови сметки. За момента услугата е безплатна както за изпращача, така и за получателя. Подателят само изпраща мейл до получателя с копие до cash@square.com, като попълва и изпращаната сума. След като изпрати мейла, клиентът получава отговор, който го приканва да въведе номер на дебитна карта.

Получателят на парите също получава подобно съобщение, искащо номера на неговата карта. След като това бъде направено, преводът на сумата е финализиран. Получаването на парите отнема от 1 до 2 работни дни. При всяка следваща транзакция процесът се автоматизира и получателят не трябва да въвежда повторно номера на своята карта

Няма коментари:

Публикуване на коментар