петък, 27 декември 2013 г.

Как да намерим изгубен смартфон с Android OS чрез приложение




1. Аndroid Device Manager
Приложението е вградено във всеки един смартфон с платформата на Google и предлага разнообразни опции за откриване на дадено устройството. Единственото условие да го използвате е GPS функцията да бъде активирана, като можете да започнете да се възползвате от предимствата му от този линк.

Ако преди да изчезне вашият смартфон е бил свързан с Gmail акаунта ви ще успеете само за няколко секунди да го локализирате. Разполагате с възможността да изтриете от разстояние информацията в него или да заключите началния му екран, а също и да го настроите да звъни на максимална степен дори, ако е активиран безшумен режим.

2. Wheres My Droid
Компанията предлага на потребителите си опция за избор на безплатна или премиум версия, която може да се инсталира на цена от €3. Заглавието предлага същите възможности като Android Device Manager, но и множество разнообразни допълнителни функции. Една от най-интересните от тях ви позволява да изпратите текстово съобщение до смартфона си с кодова дума, която активира камерата без човека, който е намерил устройството ви да знае.

След като го инсталирате можете да изберте списък с хора, които да използват тази опция или от разстояние да го накарате да започне да звъни и др. Ако все пак изберете да използвате платеното приложение ще разполагате с много атрактивни инструменти да откриете загубеното си устройство.


3. Avast Mobile Security
Безплатната версия на тази програма осигурява защита срещу зловреден софтуер и вируси, но ви позволява да проследите устройството си с GPS. От компютъра си също така можете да изтриете данните от смартфона си, като заглавието също така ще ви уведоми, когато някой постави и друга SIM карта в него.

Платената версия ви гарантира, че не само ще откриете къде се намира той, но също да изтриете или създадете резервно копие на информацията  си. Потребителите също така разполагат с опция да активират камерата или да изпращат текстове до смартфона директно от своя компютър, а абонамента за нея е около €1 на месец.

4. Stealth Genie
За да се възползвате от тази услуга трябва да плащате месечен абонамент от €6 или €12, но пък в замяна ще имате достъп до множество функции. По-скъпата такса ви гарантира, че можете да виждате галерията със снимки и клипове, трафика на данни в интернет, имейл кореспонденцията, списъка с контакти, входящите обаждания директно от компютъра си. Ако някой смени SIM картата на изгубения ви смартфон вие ще бъдете информирани ведната след активирането и, което важи и за откриването на локацията, на която се намира устройството.

пише digital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар