понеделник, 16 декември 2013 г.

входни такси вериги 2013

Само за излагането на един продукт например „входната такса” варира между 500 и 2 000 лева.
И ако производителят е малка мандра, която ще продава няколко вида кисело мляко, кашкавал и сирене, за 10-те продукта, трябва да подготви поне 20 хил. лева още преди да е получи и стотинка от бъдещия оборот. 

"Булгартабак" започна да иска входни такси за новата си верига*"Булгартабак трейдинг", напредва с изграждането на веригата си павилиони за търговия на дребно
. И като всяка верига и тази започна да поставя условия на доставчиците.400-500 лв. на месец
Според източници от бранша част от цигарените компании са получили оферти стоката им да се продава в търговските обекти на дружеството срещу известна входна такса. Само за четирите магазина на "Булгартабак трейдинг" в София цитираната такса е 170 хил. лв. Отделно, ако желаят техни цигари да бъдат изложени на предните стъкла на павилионите, компаниите могат да си осигурят това място с между 70 и 400-500 лв. на месец. Таксите за вход във веригата в цялата страна за момента не са известни. Според два независими източника обаче поръчаните павилиони са 3 хиляди броя.Схемата е приблизително еднаква и, както "Капитал" писа, се прилага с малки вариации в Кюстендил, Дупница, Самоков, Перник, Пловдив, Стара Загора, Шумен, Разград, Пазарджик и др. Компанията предлага на кмета да й отдаде за 10 години петна на най-атрактивните търговски места, на които тя да постави свои павилиони за цигари, вестници и захарни изделия. Предложеният наем е символичен, защото не говорим за обект, а за място за такъв. За сметка на това пък офертата е общината да го получи накуп за следващите 10 години заедно със спонсорство за местен футболен отбор, спортна зала, ремонт на спирки от градския транспорт или нещо подобно.

Веригите  координират политиката си спрямо доставчици на стоки при определяне на цени, отстъпки, размера на таксите за достъп до търговските площи и др.

2014 НОВО ИСКАНЕ ЗА ДА НАЕМЕШ ЧОВЕК НА РАБОТА -ИСКАШ СУБСИДИЯ ОТ ДЪРЖАВАТА И НИСКО ЛИХВЕНО КРЕДИТИРАНЕ ,5 ГОДИШЕН ГРАТИСЕН ПЕРИОД 


Няма коментари:

Публикуване на коментар