петък, 20 декември 2013 г.

бонуси 2013

Изглежда Foursquare ще получи коледния си подарък малко по-рано тази година. Малко по-рано днес представители на социалната мрежа споделиха, че компанията е събрала нови 35 милиона долара, с които да започне новата година.

Основен инвеститор е била компанията DFJ Growth, a последните сведения твърдят, че и Capital Group’s Smallcap World Fund е помогнал за събирането на въпросните 35 милиона долара. Вследствие на това директорът на DFJ Growth Бари Шулер ще се присъедини към борда на директорите на Foursquare.

Очаква се новите средства да бъдат вложени в разработване на нови технологии, наемане на още инженери, както и разрастване и популяризиране на компанията в световен мащаб. Към днешна дата Foursquare може да се похвали с общо 127 милиона долара от инвеститори.
„2013-та е годината, в която Foursquare се доказа на пазара“ сподели говорител на социалната мрежа пред информационното издание CNET.
Според последни изчисления компанията разполага с общо 45 милиона регистрирани потребители, а финансистите отчитат, че Foursquare е удвоил печалбите си за последната година. Социалната мрежа отказа да сподели точната си цена към днешна дата, но от AllThingsD отчитат малък ръст и цена от малко над 600 милиона долара

Няма коментари:

Публикуване на коментар