петък, 6 декември 2013 г.

Най-добрите изобретения през 2013г.


 Алкохол от кафе
Португалски и испански учени откриха начин за създаване на алкохол от утайка от кафе. Учените използвали сушени зърна от кафе, които нагрели с вода до 162.8° С температура в продължение на 45 минути. След това, добавили захар и мая към сместа, преди да я оставят да ферментира. Този процес повдигнал съдържанието на алкохол. Не очаквайте обаче новата напитка да ви ободри, защото в процеса, който прави напитката алкохолна, голяма част от кофеина се отстранява.


Хапче-парола
Тази година за първи път чухме за съществуването на необичайно хапче, което може да съдържа паролата ви, и което трябва да погълнете, за да влезете в профила си в даден сайт. Системата е наглед доста изобретателна и иновативна. Специалното хапче, което съдържа паролата ви, изпраща сигнали към всички външни устройства и въвежда автоматично паролата ви. То не се нуждае от батерия, защото се захранва от стомашен сок.


3Doodler
Тази година в платформата за микрофинансиране Kickstarter се появи зашеметяващ проект за 3D химикал, който рисува истински пластмасови фигури, базирайки се на технология, подобна на 3D принтерите. Става въпрос за 3Doodler, който е толкова уникален, че достигна своята цел от 30 000 долара само за 5 часа.



Няма коментари:

Публикуване на коментар