петък, 27 септември 2013 г.

заместители на youtube

1. Vimeo
Vimeo вероятно е в най-близка конкуренция с YouTube. Подобно на YouTube, Vimeo (името е игра на думи – от думата „видео“ – „video“ и думата „аз“ – „me“, поставена по  средата) се основава до голяма степен на потребителско съдържание и социалното  споделяне. За разлика от YouTube обаче, Vimeo се предпочита до голяма степен от режисьори и ентусиасти. Тук ще намерите по-малко видеоклипове на домашни любимци, но качеството на видео клиповете е обикновено много по-добро. Обикновените потребители могат да качват до 500 MB на седмица, Plus потребителите – до 5GB на седмица, а Pro потребителите – до 50 GB годишно. Най-хубавото е, че във Vimeo няма да намерите разсейващи банери или 30-секундни реклами преди да започне даден видеоклип.

2. Howcast
Ако искате да получите отговор на въпроси като: „Как се избелват зъбите с Photoshop?“ или „Как се оправя ‘заседнал’ бутон на клавиатурата?” може да се обърнете към YouTube. Но след това ще трябва да пресеете стотици отчайващи аматьорски клипове. Имате обаче и друга възможност и тя е да се обърнете направо към Howcast. Тук ще намерите отговор на тези и други запитвания при това с високо качество на информативното съдържание, създадено от самата организация. Сайтът има повече от 100 000 клипа „Как да…” в своята библиотека, която обхваща категории като технологии, фитнес, взаимоотношения, и видео игри.

3. Ustream
Тази безплатна видео-стрийминг услуга е замислена като средство военните да се свързват със своите любими хора по света. Днес Ustream е популярна услуга за стрийминг на видео в реално време от най-различни устройства. Услугата вече има над 80 милиона потребители, а нейни партньори са Panasonic, Samsung, Logitech, CBS News, PBS NewsHour, Viacom, и IMG Media.

4. Hulu
Hulu е друга популярна видео стрийминг услуга, чиито източници са Fox, NBC, Disney, ABC, TBS, и Food Network. За съжаление обаче тя не може да се ползва, от тези които живеят извън границите на САЩ и Япония (освен ако не използвате някои трикове, като proxy сървър например).

5. Vevo
Vevo е като Hulu, но за музикални клипове. Поне това е първоначалната концепия на сайта. Vevo е съвместен проект на Sony Music Entertainment, Universal Music Group, Google, и Abu Dhabi Media. Потребителите от САЩ, Канада, Великобритания, Ирландия, Испания, Италия, Франция, Холандия, Австралия, Нова Зеландия, Полша и Бразилия могат да се наслаждават на повече от 50 000 видео клипа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар