вторник, 3 септември 2013 г.

ПЕЧЕЛИ ОТ ТЕЛЕФОННИ ОБАЖДАНИЯ

Регистрирай платен телефонен номер и печели от досадните позвънявания

Все по-разпространена става практиката на ежедневни обаждания от непознати хора, предлагащи по телефона най-различни стоки и услуги, а понякога просто напомнящи за падежна дата на кредит и какво ли още не. Тази изключително дразнеща практика в бизнеса се нарича "студени обаждания" (cold calls) и означава тотално звънене на всички абонати подред, без предварителна уговорка.

На британския компютърен специалист Ли Бомонт (Lee Beaumont) също са омръзнали тези безсмислени и досадни обаждания: той работи в собствения си дом, а телефонните позвънявания непрекъснато му пречели по време на работа или почивка. Бомонт намерил начин да превърне източника на постоянно дразнене в източник на постоянен доход. През месец ноември 2011 година той регистрирал на свое име платен телефонен номер в зона 0871 и оттогава получава пари за всяко входящо обаждане.

Регистрацията на този номер му струвала само 10 паунда (ДДС е включен в сумата). Всяко позвъняване на телефон, започващ с 0871 струва 10 пенса на минута, от които Бомонт получава 7 пенса. Това не е много, но от регистрацията на платения телефон до днес вече са се събрали над 300 паунда.

В телефонно интервю за радио BBC Radio Wales предприемачът разказва, че в началото на този номер са му се обаждали по около 20-30 пъти месечно, но през месец август тази година, борят обаждания спадал до 13. И което е най-интересно, те вече не го дразнят. Той с удоволствие и многословно отговаря на всички телефонни въпроси и дори задава собствени въпроси, с цел да увеличи продължителността на разговора.

Личният безплатен номер на Бомонт се използва само за разговори с близки и роднини, като много често той използва и Skype. Платеният номер британецът използва за различните регистрации в Интернет при различните публични страници и маркетингови програми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар