петък, 27 септември 2013 г.

eBay купува компанията Braintree за $800 млн.

Цялата тази сума ще бъде преведена под формата на кешово плащане и според анализаторите това е сериозна победа за системата PayPal. Придобиването ще позволи на eBay да привлече към нея един от основните и конкуренти в лицето на Braintree, съобщава allthingsd.

Самата компания е създадена в Чикаго през 2007г. и дейността и също е насочена в сферата на онлайн плащанията. Едни от основните партньори на Braintree са Аirbnb, Uber, LivingSocial, Rovio и OpenTable, като тя притежава и атрактивното мобилно приложение Venmo, позволяващо лесно да се трансферират пари между потребители директно от джаджите им. Всички служители на Braintree, чиито брой достига 210 души заедно с шефа на Braintree, Бил Реди ще станат част от eBay.

Според наличната информация сделката се очаква да бъде финализирана до края на четвъртото тримесечие на 2013г. Купуването на Braintree ще позволи на търговският гигант да достигне до много повече потребители, като само през тази година се очаква PayPal да обработи мобилни плащания в размер на над $20 млрд. В заключение ще отбележим, че Braintree разполага с над 40 млн. потребители в 40 различни държави и работи с 4000 търговски партньори по цял свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар