понеделник, 20 май 2013 г.


Yahoo купува сайта Tumblr за 1,1 млрд. долара

Tumblr е създаден през февруари 2007 година и е достъпен на 12 езика. Компанията има повече от 100 млн. потребители, но много ниски приходи, коментира „Уолстрийт Джърнъл". Цената, която Yahoo ще плати, е по-висока от пазарната капитализация на микроблогинг мрежата, която възлиза на 800 млн. долара. Според изданието обаче по този начин Yahoo ще запълни важни липси и ще си върне водещите позиции в мрежата.

Това е добра новина и за Tumblr, защото тя е бедна компания с ниски приходи. Tumblr беше оценен на около 800 милиона долара през 2011-а година. За последните две години от Tumblr са изхарчили 85 милиона долара, които са били от инвеститорите. Пред компанията оставаха два варианта: или да намери още пари от някъде или да сложи табела "Продава се". И понеже от Tumblr не са намерили начин как да си докарват сигурни доходи им остава вторият вариант.

Изпълнителния директор на Tumblr, Дейвид Карп ще остане в Yahoo през следващите четири години и ще има основен контрол върху услугата. Подобен беше случаят и при Кевин Систром от Instragram, когато беше закупен от Facebook.

Според различни източници, изпълнителният директор на Yahoo!, Мариса Майер, е искала точно такъв вид услуга, която да ги направи “по-свежи”. Трафикът на Tumblr през мобилните устройства също е голям, което също е заинтересувало Майер. Според ComScore 25% от трафика на услугата идва от мобилни устройства.

От всички най-много ще спечелят инвеститорите. В Tumblr бяха направени серия от инвестиции от 2007 година и бяха събрали 125 милиона долара. Инвеститорите на социалната мрежа бяха Spark Capital, Union Square Ventures, Sequoia Capital, reylock Partners, Insight Venture Partners и Chernin Group.


Дейвид Карп основава Tumblr и продава платформата за хостване блогове на Yahoo за 1.1 млрд. долара.
Когато е на 15 г. през 2007 г., Карп напуска елитната гимназия, в която учи, в нюйоркския квртал Бронкс и създава Tumblr в спалнята на скромния апартамент на майка му в Манхатън.

Дейвид Карп се захваща за първи път с бизнес, когато е бил на 11 години и това не е била количка за продажба на лимонада.

Той разработва уебсайтове за своите клиенти години, преди да е навършил възрастта, на която има право законно да кара кола или да пие в бар с тях. През 2007 г. Карп създава платформата за блогове и социална мрежа Tumblr, която в момента хоства над 85 млн. блога, които пък отчитат по повече от 18 млрд. посещения месечно, пише profit.bg. 

“Самата идея, че едно 13-годишно дете иска договор, праща фактури и говори по телефона ме ужасяваше. Имаше случаи, в които карах баща ми да се обажда и да се представя за мен, защото аз знаех, че звуча като дете по телефона.”
Подобно на много технологични титани, Карп не завършва образованието си, за да се концентрира върху бизнеса си. В неговия случай обаче дори не става въпрос за университета, а за гимназия.


Какво е необходимо за да създадете подобен сайт , идея и пазарна ниша,да ползвате технологиите -  HTML / CSS,HTML5,CSS, CSS3,JavaScript,jQuery,AJAX, JSON, Google Maps, PHP, SQL, ASP,ASP.NET,Web Building,Web Browsers,Web Certification,Web Hosting,Web TCP/IP,Web W3C,Web Quality,rss

или да наемете програмисти  за 

Learn or  Create Websites






Няма коментари:

Публикуване на коментар