понеделник, 13 май 2013 г.


Как се прави -бизнес за милиони долари когато си жена и с две деца

Американката Скот основава собствена компания на име The Hat Box на 19 години. След пет години предизвикателствата на бизнеса се оказват прекалено големи за нея и компанията, в крайна сметка, фалира.


Скот решава да пробва отново отново през 2002 г. като този път опита с бижута.
По това време тя е родила първото си дете, а мъжът й е бил без работа. Въпреки това Скот тегли 500 долара от банковата си сметка, за да купи скъпоценни камъни и да започне да прави собствени бижута. Тя залага на себе си и създава Kendra Scott Design, работейки в свободната спалня в дома си в Остин, Тексас.
"Не мога да ви кажа колко пъти получавах отговора "не". Не мога да ви кажа колко хора ми казваха "Никога няма да успееш. На пазара има толкова много дизайнери на бижута,' " 
Тя първо успява да убеди местните магазини да продават бижутата й. След като години наред утъпква почвата, тя най-накрая набира инерция и привлича вниманието на големи универсални магазини като Neiman Marcus, Nordstrom и Bloomingdale's.
Днес нейните бижута се продават в повече от 1 000 бутика в цял свят. Звезди като Камерън Диаз, Ева Логория и София Вергара са носили нейните бижута. Самата Скот има седем бутика в САЩ, а малката й компания вече има 125 служители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар