вторник, 21 май 2013 г.

без образование


Дейвид Карп основава Tumblr и продава платформата за хостване блогове на Yahoo за 1.1 млрд. долара.
Когато е на 15 г. през 2007 г., Карп напуска елитната гимназия, в която учи, в нюйоркския квртал Бронкс и създава Tumblr в спалнята на скромния апартамент на майка му в Манхатън.Дейвид Карп се захваща за първи път с бизнес, когато е бил на 11 години и това не е била количка за продажба на лимонада.
Той разработва уебсайтове за своите клиенти години, преди да е навършил възрастта, на която има право законно да кара кола или да пие в бар с тях. През 2007 г. Карп създава платформата за блогове и социална мрежа Tumblr, която в момента хоства над 85 млн. блога, които пък отчитат по повече от 18 млрд. посещения месечно, пише profit.bg. 
“Самата идея, че едно 13-годишно дете иска договор, праща фактури и говори по телефона ме ужасяваше. Имаше случаи, в които карах баща ми да се обажда и да се представя за мен, защото аз знаех, че звуча като дете по телефона.”
Подобно на много технологични титани, Карп не завършва образованието си, за да се концентрира върху бизнеса си. В неговия случай обаче дори не става въпрос за университета, а за гимназия.


Състоянието на Ричард Брансън, главен изпълнителен директор на Virgin, се оценява на 4.6 млрд. долара.
Брансън напуска училище, когато е 16 г., и в блога си се е изказвал срещу системата на университетското образование. Милиардерът стана още по-богат тази година след продажбата на Virgin Media на Liberty Global и се нарежда на 272-о място в класацията на милиардерите на Forbes.


Майк Хъдак основава Blip.tv през 2005 г., а в момента е продуктов мениджър във Facebook.
Хъдак напуска училище и на 16-годишна възраст започва да работи в малка компания за интернет сигурност и пиратство в Кънектикът. След това се мести в Ню Йорк и работи като консултант за Time Warner.
През 2005 г. той основава хостинг платформата за създатели на видео съдържание Blip.tv. През 2012 г. напуска поста си главен изпълнителен директор на Blip.tv, за да стане продуктов мениджър на Facebook.

Няма коментари:

Публикуване на коментар