петък, 16 септември 2016 г.

БИЗНЕС VS РАБОТА

Във времето понякога  е изгодно да се занимаваш с частен бизнес , друго време бизнеса е умрела работа.Въпроса е дали лесно може да се отървеш от бизнеса ,назначил си хора ,взел си кредити,никой не иска да купи бизнеса ти.
Понякога един бизнес върви и замира или се увеличава много конкуренцията ,а в друг си монополист и печалбите са добри.
Работата ,пускаш сайтовете за работа , и проверяваш търсенето на работници , ако си в етап да си търсиш си работа.Понякога се търсят шофьори ,понякога търсенето е на учители или охрана .Ти сам преценяваш какво се търси и дали са заплаща добре . Доктори и полицаи почти винаги се търсят за мизерно заплащане. Докато си работиш може лесно да стартираш частен бизнес , да почнеш да печелиш и да назначиш хора и тогава чак да решиш да напуснеш работата си .Бизнеса е да назначиш хора те да работят ти да прибираш оборота или печалбите ,а не ти да бачкаш да си създадеш работно място.Двете бизнес и работа се съчетават чудесно едновременно . 

Бизнес vs митница vs корпоративно кредитиране.
бизнес 1990 до 2007
работа 2007 до сега

Понякога с бизнес може да правиш по 2 бона на ден , друг път ,те скапят с глоби и санкции и данъци и не може да изкараш 2 лв дори ти да работиш.Тогава с работа може да изкараш по 100 лв на ден за 12 часа ,ако си на митницата или катаджия повече.

При заплата на инженер 450 лв изкарвах по 100 лв на ден ,напуснах защото отворих частен бизнес и почнах да изкарвам по 700 лв на ден , отворих и нови обекти и търговия на едро завъртях , дойде сръбското ембарго , изкарвах по 2 бона на ден при заплати  500 лв на месец .Дойде европейската общност ,регулации,лицензи ,данъци ,глоби по 4 бона за липса на лист хартия и то не остана за нас нищо 2 лв на ден не може да се изкара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар