четвъртък, 1 септември 2016 г.

ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ОХРАНА

Обществената поръчка е изключително апетитна – 750 хил. лв. ще прибере фирмата за 3 години


Започва свирепа борба между охранителните гиганти за сигурността на най-голямата болница в Югоизточна България - УМБАЛ-Бургас, показа проверка на Флагман.бг.

Договорът на досегашната фирма „Джи Ен Секюрити 2010“ ЕООД на бизнесмена Николай Димов, изтича, заради което ръководството на здравното заведение е обявила обществена поръчка за избор на нов пазач.

Прогнозната на договора за 3 години е 750 хиляди лева без ДДС. Фирмата ще трябва да охранява всички сгради на УМБАЛ-Бургас – терапевтичния корпус, административния блок, аптека, хирургически корпус, складовете на терапевтичния и хирургически корпус, инфекциозното отделение и входа на ТЕЛК. За целта ще се използва и техника за съблюдаване на сигурността на болницата.

Избраният пазач на болницата ще трябва да осигури най-малко 28 невъоръжени охранители, които да следят за реда и сигурността денонощно. Кандидатите могат да подадат оферти до 5-ти октомври, а техните имена ще станат ясно на 6-ти октомври, когато в сградата на УМБАЛ-Бургас ще бъдат отворени офертите им.

Припомняме, че през 2014 г. бизнесменът Николай Димов отвя конкуренцията и спечели апетитната поръчка за охраняването на болницата. Тогава за 580 хил. лв. участваха всички национални лидери в сектора, в т.ч. охранителни фирми, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски, както и „Аркус Сигурност”, за която е публична тайна, че се контролира от Димитър Желязков-Очите

пише Флагман

Няма коментари:

Публикуване на коментар