понеделник, 15 август 2016 г.

незаконни

Киберпрестъпниците все по-често атакуват бизнесите, впрягайки мощни оръжия и техники за пробив, кражба и контрол. С разпространението на криптовалутите преди няколко години, те получиха изключителен подарък. Възползвайки се от невъзможността да бъдат проследени плащанията до реалните им самоличности и с помощта на анонимизиращите мрежи, те безнаказано извършват своите действия. 

Изнудването става все по-разпространен метод за извличане на финансова изгода от действията им. Множество специалисти предупреждават, че плащайки откуп престъпниците биват стимулирани да продължат с действията си. Понякога обаче, особено, когато става дума за корпоративни ресурси, плащането на откупа е единственото решение компанията да продължи да работи. DDoS атаки, рансъмуер заплахи или друг вид престъпления, могат да нарушат бизнес дейностите на дадена компания, да разрушат имиджа ѝ пред нейните клиенти и да сринат доверието в нея. За това и плащането на откуп е единствения отговор тук.

С тази цел компании от различен калибър и банки се презапасяват с биткойни или друг тип цифрова валута в случай, че неизбежното се случи. Марчин Ивински, изпълнителен директор на Malwarebytes, признава в интервю за BusinessInsider, че проблемът е много сериозен и засяга компании от всякакъв калибър – от малки фирми с до 25 души персонал до големи компании с по 250 000 служителя.

През май миналата година две хонконгски  банки са изнудвани, след като към мрежите им са осъществени мощни DDoS атаки. Същото се случва и с гръцки банки миналата есен. Престъпниците изпращат множество фалшиви заявки към интернет ресурсите им, искайки откуп, за да спрат с действията си. Когато става дума за финансови институции, обработващи понякога огромни парични потоци постоянно, една такава атака може не само да срине доверието в тях, но и да доведе до загуби на милиони долари и десетки служители да останат на улицата.


Вижте повече: https://www.kaldata.com

DDoS атаки
фирми , бамки
анонимна сметка
криптовалута 
биткойн 
прикриване на ip
изнудване
цифрова валута 

1 коментар:

  1. друштвото за заем што ми дава заем од 5.000.000,00 УСД Кога другите инвеститори за заеми ја занемаруваат мојата понуда, но г-ѓа Бенџамин ли ми даде кредит за успех.Тие се директно во финансирање на заем и проект во однос на инвестициите. тие обезбедуваат решенија за финансирање на компаниите и поединците кои бараат пристап до фондовите на пазарот на капитал, можат да ви помогнат да го финансирате вашиот проект или да го проширите вашиот бизнис .. Контакт преку е-пошта :::: Исто така Lfdsloans@outlook.com или напишете на whatsapp Број на + 1- ( 989-394-3740)

    ОтговорИзтриване