сряда, 10 юни 2015 г.

как се печели от сайт 2015

В Япония разкриха безпрецедентен случай на мошеничество. Собствениците на няколко уеб-сайта за запознанства предлагали на мъжете платени акаунти с възможност да общуват с красиви момичета. От всичките 2,7 милиона акаунта, в сайта е имало само едно момиче, а в чатовете, с мъжете общували служителите на компанията.


Можем да си помислим, какво толкова, дребна работа. Но не е така. Създателите на сайта автоматизирали своята работа и организирали промишлен мащаб на действие. Профилите с фотографиите на момичета автоматично се копирали от други сайтове за запознанства, а от платените акаунти се сбрала внушителната сума от 10 милиарда японски йени или 80 милиона американски долара. Сайтът изпращал и много спам с "момичета от класа, които искат да общуват".

Това не е единственият мошенически сайт от този тип. Японските потребители се оплакали в Агенцията за онлайн-услугите на Япония, в резултат от което е публикувано специално предупреждение за по-внимателно отношение към сайтовете за запознанства или така наречените "сакура".
Оттогава в Япония бе прието ново законодателство, което забранява тази практика. Миналата седмица бяха арестувани осем души, свързани с работата на един от тези сайтове и е ясно, че полицията е готова сериозно да се бори с Интернет-сводниците.
Японското "ало-ало" явно работи на високо ниво. Говори се за VIP-клиент, който заплатил 13 милиона йени ($100 000) и засега не е ясно какво е получил за тези пари.


Вижте повече: https://www.kaldata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар