четвъртък, 18 юни 2015 г.

съвет 2015

Бъдете пестеливи. Ако имате мисия или визия за своя бизнес, ограничавайте разходите си колкото се може повече. Например, вече не е нужно да имате офис в центъра, за да потвърдите легитимността си. Хиляди предприемачи работят от дома си, от библиотеката от кафенето. Нямате нужда от физически офис, особено ако не продавате физически продукт. Хоус споделя, че дори не е имал кола, докато не се е премества от Ню Йорк в Лос Анджелис, а когато си купува автомобил, той следва съвета на баща си и се сдобива с кола модел 1991 г. Слагайте визията си на първо място и след като успеете, тогава вече можете да пръскате пари

Инвестирайте в себе си. Ако ще инвестирате в нещо в началния стадий на вашия бизнес, нека това инвестицията да е в самия вас. Наемете си учител, запишете се за онлайн курсове и т.н. Намерете начини да се сдобиете с уменията и знанията, които ще ви отведат там, където отивате.


Грижете се за здравето си. Повечето предприемачи попадат в капана да се концентрират изцяло върху бизнеса си и да пренебрегват здравето си. Докато се опитвате да прогресират в бизнеса, можете да изгубите бройката на месеците, в които не сте ставали от бюрото си. Ричард Брансън например отдава своята издържливост и енергия на ежедневните тренировки и смята спорта за неговото тайно оръжие.


 Създавайте контакти. Направете така, че да сте безценна част от своите мрежи. Свързвайте хората, изпъквайте като споделяте ресурси с други хора на събития и създавате ценни контакти за други. 


 Давайте, давайте, давайте Да живееш означава да даваш. Особено когато започвате, правете така, че да давате повече, отколкото всички очакват от вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар