сряда, 24 юни 2015 г.

БОГАТ БЕДЕН 2015

ЖЕНАТА, КОЯТО ПРЕВЪРНА 5 ХИЛЯДИ ДОЛАРА В 1 МИЛИАРД

Историята на Сара започва от Флорида, САЩ, където тя завършва университет и започва да се занимава с продажби от врата на врата. Горещият и влажен климат на Флорида я принуждава да помисли как да направи чорапогащници до глезена, без пети по подобие на клиновете и без те да се навиват нагоре по крака заради това, че са тънки. Със спестяванията си от 5 хиляди долара, тя се мести в щата Атланта, където се опитва да докаже практичността на идеята на чорапогащите без пръсти пред местни производители. Сара успява да се свърже с един от тях, който остава много скептично настроен, относно идеята. Той обаче попитал двете си дъщери дали биха си купили подобните на клин чорапогащи и реакцията им била достатъчна, за да се съгласи да даде на Сара Блейкли възможността да произведе първите си 3000 чифта.



През 2000 година Сара основава компанията SPANX от своя дом, като прави всичко абсолютно сама, дори и обажданията, с които представя своите продукти на търговци. Идеята на Сара обаче е нещо повече – тя създава бельо, което оформя женското тяло. Тя не прави просто чорапогащници. Тя прави чорапогащниците, който стягат женското тяло и жените изглеждат сравнително по-слаби. Някои от магазините, които приемат да купуват нейното бельо, постепенно започват да го излагат на щандовете си приоритетно, забелязвайки интереса към него.


От 2010 година насам SPANX произвежда стягащо бельо и за мъже. И до днес марката е специализирана предимно в производството на оформящо бельо. Понастоящем компанията се оценява на над един милиард долара. Сара Блейкли е собственичка на 100% от нея и до този момент SPANX никога не е имала никакви задължения. Интересен факт е и това, че до момента собственичката ѝ не е отделила нито долар за реклама.


Текст: Стефи Стоева
http://fashioninside.bg/celebrities/zhenata-koqto-prevyrna-5-hilqdi-dolara-v-1-miliard/

Няма коментари:

Публикуване на коментар