понеделник, 22 юни 2015 г.

КАК ДА СТАНА БОГАТ 2015


1. Определете какво означава "успех" за вас. Дали това са базови нужди като храна, дом, кола, работа или мечти за богатство, свобода, знание, вътрешна хармония, духовна извисеност и др.

2. "Успехът ви е гарантиран, ако изчислите правилно количеството действия, които трябва да предприемете за постигането му." Грант твърди (и е прав), че ако знаеш колко точно работа трябва да свършиш, за да постигнеш целта си, крайните резултати са ти в кърпа вързани. В случай, че не си бил прав: умножи ги по 10 и няма начин да не пожънеш успех.

3. Страховете, които пречат на успеха и изобилието около нас са вградени в сърцата ни още от деца. Помните ли как майка ви е казвала "Изяж си цялата чиния с храна", "Изгаси лампата в стаята, когато излезеш", "Парите не растат по дърветата" и други подобни? Още от малки сме научени да живеем скромно и да пестим. В това няма нищо лошо, но може да бъде една от пречките на пътя ви към духовно и материално богатство.


4. "Всичко, от което се нуждаете, се намира при непознатите." Ключът към постигане на мечтите ви е да познавате правилните хора. Търговията е изключителен начин за нови запознанства, докато вършите работата си на продавач. Умеете ли да продавате, докато помагате на хората да решат проблемите си с вашия продукт/услуга, ще трупате богатство и ще постигнете мечтите си.

5. Фокусирайте се върху прихода, а не разхода. Грант отделя 95% от времето си за преглед на графа "приход" във финансовите си отчети. Той предупреждава да избягвате грешката, която правят масово хората в бизнеса и личните финанси и се съсредоточите върху въпроса "Как да печеля повече?", а не как да харчите по-малко.

6. Отнасяйте се към парите си като към ревнив любовник. Милиони мечтаят за финансова независимост, но само тези, които я превръщат в приоритет, я постигат. Парите обичат внимание и мразят, когато ги игнорирате.

7. Ключов момент за успех е желанието и дисциплината ви за личностно развитие. Средностатистическият американец чете 1 книга на година, докато висшите мениджъри четат по 5 на месец. Постоянното ви обогатяване с нова информация от книги и другите образователни материали "точи брадвата" и ви помага да осъществите мечтите си по-бързо.

8. За да сте успешни в продажбите, ползвайте тези 4 златни правила. Първо: винаги се съгласявайте с клиента (което не значи, че винаги ще стане както иска насрещната страна). Второ: винаги отправяйте предложение за покупка на вашия продукт. Трето: проверявайте дали сте ангажирали вниманието на насрещната страна. Четвърто: проверявайте колко ви вярват клиентите.

9. Бъдете уникални и не се притеснявайте от мнението на хората. Няма нищо лошо в това да имате критици на поведението и действията ви. А ако имате хора, които буквално ви мразят, вие вършите отлична работа за вас и бизнеса ви. Защо? Защото, докато „хейтърите" ви оплюват разпалено, те ви правят безплатна реклама. Вижте как работи това за Ким Кардашиян.

ПИШЕ MONEY.BG

Няма коментари:

Публикуване на коментар