четвъртък, 3 април 2014 г.

WordPress vs Tumblr vs Blogger

1. WordPress
Компанията предлага на потребителите си два отделни продукта, а именно WordPress.com и WordPress.org, като първият от тях се отличава с безплатен хостинг и стотици хиляди различни теми. Потребителите могат да избират и разнообразни добавки и уиджети, с които да оптимизират работата на своя блог. Ако искате можете дори да си създадете собствен домейн, което ще ви струва сума от $13 или приблизително €10. В случай, че тези функции не отговарят на изискванията ви винаги можете да отделите допълнителни €72 за абонамент към Premium акаунт.

WordPress е вероятно най-добрият инструмент не само от трите, но и като цяло в интернет и също така вече има приложения за Android OS, iOS и BlackBerry OS. Благодарение на тях можете да публикувате и редактирате съдържание, да управлявате коментарите и др. директно от своите мобилни устройства. Платформата е подходяща за по-мащабните и амбициозни проекти, но може на пръв поглед да се окаже сложно за много потребители, които я виждат за първи път. Опциите за персонализация и възможността да изградите от нулата собствена страница, която да се посещава от много хора са най-големите и предимства.

2. Tumblr
Микроблогинг платформата се отличава със своя минималистичен дизайн, но по-скоро представлява социален уеб сайт, отколкото мощен инструмент за публикуване на съдържание, както WordPress. Именно заради това достъпът до разнообразно съдържание се гарантира като следвате чужди блогове, отговаряте с коментари или харесвате дадени публикации. Все пак Tumblr не може да се похвали с толкова множество допълнителни уиджети или плъгини, но пък има много добри мобилни приложения за Android OS и iOS.

Най-интересната характеристика на платформата е огромната общност от хора, които ежедневно споделят огромно съдържание помежду си. Страницата е много лесна за използване и представлява нещо като комбинация между социалните характеристики на Twitter и атрактивния интерфейс на Pinterest. Разбира се можете лесно да стартирате собствен блог и да споделяте своето съдържание със стотиците милиони хора, които всеки ден използват Tumblr.

3. Blogger
Страницата е създадена още през 1999г., което я прави най-старата от трите, а именно тя може да се каже, че популяризира идеята за създаване на блогове и споделянето им между потребителите в интернет. Google забеляза потенциала в платформата и я придоби официално през 2003г., след което можеше лесно да качваме съдържание в Blogger директно от своите Gmail акаунти. Именно заради това платформата е интегрирана и към AdSense, което позволява да генерираме и приходи от реклами на съдържанието си.

Интересна възможност е до 100 автора да качват публикации в един блог, като Blogger също разполага с мобилни приложения за Android OS и iOS. Допълнителните инструменти за редактиране и персонализация са предназначени предимно за хората, които нямат много голям опит в блогосферата. Интерфейсът е много опростен, като платформата включва интеграция и за Microsoft Word, което също се очертава като едно от предимствата и.

digital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар