петък, 4 април 2014 г.

save card

Сейвуей България" (доскоро "Сейв къмпани интернешънъл" или SCI) не е такава. Според Рангелов финансовата пирамида има няколко характеристики: неясна собственост, няма продукт, обещава печалба без работа, изисква входна такса. Той обясни, че тяхната компания не отговаря на никое от изброените: тя е собственост на него и г-н Петров, няма обещание за приходи, входна такса или бонуси и комисиони свързани с привличането на нови клиенти. Той дефинира и основната дейност на SCI:  осигуряване на клиентски поток на търговските й партньори - над 1800 на брой.

Най-общо казано компанията предлага два типа услуги. Първият е възможност за ползване на договорени отстъпки. Срещу безплатна регистрация в сайта може да се ползват т. нар Save of the Day отстъпки, а срещу 50 лв. може да се закупи "Стартов пакет" съдържащ Save Card, която може да се ползва в цялата партньорска мрежа.

ставането на клиент е безплатно и става чрез регистрация на сайта.

Компанията все пак разкри малко числа и детайли около дейността си. Според Рангелов, към момента има 150 хил. клиенти регистрирани на сайта й, над 52 хил. държатели на Save Card и над 5 хил. бизнес-партньора. Той също така изтъкна и, че вече има клиенти и в чужбина като най много са в Германия - около 500

 По този критерий например, пирамида не е дори и може би най-големият измамник на съвремието Бърнард Мейдоф. По собствените признания на Мейдоф, той е организирал пирамида, просъществувала 17 години. Тя обаче е имала ясна собственост, продукт (управление на активи) и е обещавала висока доходност без такса на входа. При това на силно регулиран финансов пазар какъвто е американския. Това не попречи Мейдоф да бъде осъден на 150 години затвор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар