петък, 14 март 2014 г.

google

1. https://accounts.google.com/SignUpWithoutGmail
При създаването на нов профил, Google използват съществуващ ваш имейл адрес. Стандартният процес на регистрация използва your@gmail.com адрес като потребителско име за вашия Google акаунт, но със специалния URL можете да използвате всеки друг имейл адрес като потребителско име.

2. https://www.google.com/ads/preferences/
Google създава профил за вас въз основа на сайтовете, които посещавате, вашият Google+ акаунт и други следи, които оставяте. По този начин компанията се опитва да отгатне вашата възраст, пол и интереси и след това да използва тези данни, за да ви изпраща подходящи реклами. Използвайте този URL, за да знаете как Google ви вижда.

3. https://www.google.com/takeout
Google ви позволява да експортирате всичките си данни от екосистемата на компанията. Можете да изтеглите вашите снимки, контакти, Gmail съобщения и дори вашите видеоклипове в YouTube. За целта използвайте този URL.

4. https://history.google.com
Google записва всеки термин, който някога сте написали в тяхното поле за търсене. Те дори си водят регистър на всяка реклама, върху която някога сте кликали.

5. https://www.google.com/settings/account/inactive
Всеки потребител на Gmail трябва да се логва в акаунта си поне веднъж на всеки 9 месеца. В противен случай Google може да закрие профила ви. Това може да бъде проблем, ако имате няколко профила в Gmail, така че, за да заобиколите проблема, можете да настроите вашата основна Gmail сметка като доверено съдържание за вашите вторични сметки. По този начин Google ще продължи да ви изпраща напомняния на всеки няколко месеца, за да влезете в другите си сметки.

6. https://security.google.com/settings/security/permissions
Това е пълен списък на уеб приложенията, разширенията на браузъра, Google Scripts и мобилните приложения, които имат някакъв достъп до вашите данни в Google. Ако нивото на разрешение е “access to basic account info”, това по същество означава, че сте използвали вашия профил в Google, за да влезете в това приложение.

7. https://admin.google.com/domain.com/VerifyAdminAccountPasswordReset
Това е един изключително важен URL за потребителите на Google Apps. Ако профила ви в Google някога бъде хакнат, използвайте този таен линк, за да зададете администраторска парола. Вие ще бъдете помолени да потвърдите вашия домейн, като създадете CNAME запис във вашата DNS.

8. https://security.google.com/settings/security/activity
Притеснявате се, че някой друг има достъп до профила ви в Google. Отидете на доклада за дейността, за да видите всяко устройство, което наскоро е било използвано за логване в Google профила ви. Може също така да научите IP адреса и приблизителното географско местоположение.

9. https://maps.google.com/locationhistory
Вашето Android устройство може да е докладвало данни за местоположението ви. Отидете на сайта на Google Maps, за да видите цялата история на местоположенията си. Вие също така ще имате възможност да експортирате тези данни като KML файлове, които могат да се видят извън Google Earth или дори Google Drive.

10. https://support.google.com/legal
Ако някога установите, че ваше съдържание фигурира в друг уеб сайт, можете да повдигнете жалба срещу Google на този сайт, за да бъде премахнато това съдържание от там. Този съветник може също така да се използва за премахване на уеб сайтове от резултатите от търсенето на Google.

Няма коментари:

Публикуване на коментар