сряда, 12 март 2014 г.

охрана 2014

соларен дрон 
дрон за охрана на територията, снабден с електрически пистолет

Chaotic Moon Studios започна тестовете на автономни дрони, които охраняват частната собственост и стрелят срещу нарушителите с електрошоково оръжие.
Летящият дрон CUPID следи, дали границите на частната собственост не са нарушени и когато фиксира проникване в защитената територия, първоначално предупреждава нарушителя и стартира запис на човешки глас с предложение да се напусне охраняваната територия. Ако нарушителят реши да игнорира предложението, безпилотният апарат в съответствие с предварително заложен алгоритъм започва да стреля срещу нарушителя от електрически тейзър с напрежение около 80 хиляди волта, уведомява охранителните органи и чрез допълнителни електрически изстрели не позволява на човека да напусне мястото.
Вместо с тейзър, CUPID може да бъде зареден с малки топчета, запълнени с лют пипер. Те напомнят топчета за пейнтбол, но са заредени не с боя, а с разтвор от лютиви растения.

Към настоящия момент компанията Chaotic Moon Studios не предвижда започването на серийно производство на тези безпилотни апарати. Най-вероятно. след приключване на тестовете CUPID ще се предлагат за продажба чрез индивидуални поръчки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар