вторник, 4 март 2014 г.

емигрант 2014

Българският народ по социално положение беше сведен до “безработни , държавни служители  и малко търговци и строители  в градовете”,  Естествено, тази класа може да работи само за собственото си физическо оцеляване, при това не винаги успешно.

Смазани от тежки данъци, които властите  налагат, българите търсят пристан в други страни.

светът е едно глобално село, вече няма чужбина. Където и да живее - в Лондон, Дъблин, Рим, Мадрид, Атина, Солун, българинът си остава българин. Той не може да се денационализира при наличието на интернет, скайп 

2.7 милиона  работещи на трудов договор 2.2
2.2 милион пенсионери
1 милион деца
1 милион безработни 
2.5 милиона емигранти
Пазарът в БГ  е замръзнал и работни места няма

В Германия, чрез европейската мрежа за намиране на работа EURES, пък само за последния месец работа са намерили над 30 души от Добрич като бармани, сервитьори, администратори, казаха от местната трудова борса.

Голямата испанска верига Iberostar има намерение да наеме поне 30 българи за шест месеца в хотелите си в Испания. Чрез бюрата по труда у нас те търсят хора с професионален опит като аниматори, артисти, танцьори, фитнес инструктори, масажисти, сервитьори. Възнагражденията започват от 1300 евро бруто на месец. Работодателят осигурява жилище и храна. Кандидатите трябва да знаят добре немски, руски или английски, а с предимство ще са тези, които владеят два от тези езици. Друга испанска фирма ACTTIV LEISURE PROJECTS S.L. е обявила 20 свободни места за туристически аниматори в различни хотели в Испания. Чистата заплата е 700 евро. С добър немски пък се търсят сервитьори и готвачи за хотели и ресторанти в Германия и Австрия. Посредник отново е Агенцията по заетостта. Кандидатите трябва да имат необходимата квалификация и опит. Заплатата е 1900 евро.




Няма коментари:

Публикуване на коментар