понеделник, 10 март 2014 г.

професии 2014

Хакер Според генерал Кийт Александър от Министерството на отбраната на САЩ между 2009 и 2011 г., нападенията срещу американски компютри са се увеличили седемнадесет пъти. А кражбата през декември 2013 г. на 40 млн. долара от дебитни и кредитни карти е само един пример за широко разпространените и скъпи киберпрестъпленията, извършени срещу бизнеса, потребителите и федералното правителство. В резултат на това, НСА започна набирането на опитни хакери и си партнира с редица училища в създаването на програми за обучение на студентите за кибервойна. Средният годишен доход за компютърни хакери и други видове експерти по сигурността в кибернетичното пространство е 90 000 долара, а най-добре платените могат да получават до 170 000 долара на година.

Фалшив рецензент и интернет трол Това е неетична, но не е непременно незаконна професия. Ролята на фалшивия рецензент е да пише похвали за услуги или продукти на дадена компания. Отзивите се заплащат с между 5 и 20 долара в САЩ. Подобна, но с отрицателен знак, работа изпълняват платените интернет тролове- професия, която отскоро придоби известност и в България.


Момиче за шотове Тяхната работа понякога се състои единствено в продажбата на шотове, а понякога и на всички алкохолни и безалкохони напитки, които предлага заведението. Това са млади, често оскъдно облечени жени, които обслужват ресторанти, барове и други събития. Момичетата за шотове си докарват средно между 300 и 600 долара на вечер. Те получават по 25 цента за всеки шот, продаден на бара като останалата част от заплащането идва от бакшиши, които варират между 1 и 20 долара на питие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар