петък, 7 март 2014 г.

Електронни услуги с електронен подпис - инфо


За физически и юридически лица
Обмен на документи с администрацията
Можете да използвате електронните услуги на държавната и общинска администрация – например да подавате данъчни декларации, молби, жалби и всякакви други документи, които обменяте с държавните структури.
Банкирате сигурно онлайн
Използването на електронен подпис гарантира най-висока степен на сигурност, което е от особена важност, когато става дума за парите Ви. Банките препоръчват използването на електронен подпис, защото той в най-голяма степен изключва злоупотреби и възможност за манипулации. Нещо повече – наличието на електронен подпис е едно от задължителните изисквания, ако желаете да ползвате активни операции, включително да нареждате плащания по Интернет.
Наред с високото ниво на сигурност, електронният подпис предлага и несравнимо удобство при използване на онлайн банкиране – можете да използвате няколко различни системи с един електронен подпис, което опростява работата Ви, пести време и Ви дава достъп до Вашите пари независимо къде се намирате.
Списък на банките, които поддържат електронен подпис за достъп до системите си и подписване на банкови документи, можете да намерите в секция "Електронно банкиране".
За защитен обмен на информация
Можете да подписвате кореспонденцията си, така че да сте сигурни, че тя остава непроменена по пътя си в Интернет до достигане на точния получател. Електронните подписи предлагат механизъм за криптиране на  информацията, така че тя да остане напълно конфиденциална.

За фирми
Подавате данъчни, осигурителни и трудови документи: справки-декларации и дневници по ДДС (към НАП, НОИ, Митници), Интрастат и други, регистрирате трудови и граждански договори;
Издавате електронни фактури, които са признати електронни документи и по този начин пестите разходи и време, подобрявате отношенията с партньорите и клиентите си;

цени общо 60 до 120 -- годишно
Цена без карта и четец: 24 лв. с ДДС.
Цена за подновяване: 18 лв. с ДДС за всяка следваща година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар