неделя, 30 март 2014 г.

спасител 2014

Спасители заработват по 4000 евро в Дубай

Наши момчета и момичета масово практикуват професията си и в САЩ. Там печелят по 8 долара на час и сезонът е много дълъг. Други предпочитани държави, където масово изнасяме водни спасители, са Кипър, Гърция, Испания. Те са предпочитани заради близостта им до родината.

Те заработват, охранявайки квалитетни басейни и аквапаркове във VIP-зоните около най-скъпите хотелски вериги и в Обединените арабски емирства. Това са най-предпочитаните дестинации сред водните спасители.

ОБУЧЕНИЕ
От началото на годината досега в Пловдив са обучени 40 спасители по време на двата организирани курса към БЧК. Те вече са получили сертификатите си, които са валидни по цял свят. В момента се набират нови желаещи за включване в нов курс. Изискванията са кандидатите да бъдат навършили 17 години и да покрият норматива от 50 метра свободно плуване до 1 минута. Обучението продължава един месец със занимания два пъти седмично. Накрая приключва с изпит и успешно представилите се получават специален документ, който им дава право на работа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар