сряда, 26 март 2014 г.

препоръки 2014

Светът се движи толкова бързо, постоянно се променя, а технологиите напредват по-бързо от всякога и ние трябва да приемаме това, което идва, и да се адаптираме, вместо да се страхуваме, да го отричаме и да се крием от него.

обсъждай идеи, а не  обсъждай хора клюките няма да ви доведат доникъде. През по-голяма част от времето те са неверни и негативни. Вместо да обсъждат други хора, успелите обсъждат идеи. Споделянето на идеите с другите само ги прави по-добри.

Няма как да си успял без да знаеш към какво се стремиш в живота. Визия за живота, 10-годишен план, 3 годишна прогноза, годишен стратегически план и ежедневни списъци с цели са полезни инструменти, които използват успелите хора. Записвайте визията и целите си за живота на хартия! 

Воденето на дневник е страхотен начин за нахвърлянето набързо на идеи, които ви идват на ум и които си струва да не се забравят. Записването им може да доведе до нещо още по-голямо. Можете да използва и приложение, и бележките на телефона си. Не се заблуждавайте обаче като твърдите, че си водите дневник,

Ежедневното четене ви образова по нови теми. Независимо дали четете блог, любимото си списание или хубава книга, можете да се учите и да обогатявате знанията си. Гледането на телевизия, от друга страна, може да е приятно забавление или откъсване от нещата, но рядко можете да извлечете нещо от телевизията или компютърни игри , което да ви направи по-успял в живота

Постоянно научаване на нови неща и подобряването на уменията е единственият начин, по който човек израства. Можеш да си стъпка преди конкуренцията и да бъдеш по-гъвкав, защото знаеш повече неща. Ако просто се носиш по течението, може би пропускаш възможности, вследствие на което не научаваш нови неща и не израстваш.

Да бъда” списъкът е страхотен начин да планирате стратегии за бъдещето. Искам да бъда избран за служебна длъжност някой ден. Искам да изнасям лекции за TED. Искам да бъда главен изпълнителен директор на публична компания. Искам да бъда страхотен баща и съпруг. Неуспелите хора нямат никаква идея какви искат да бъдат. Ако не знаеш какъв искаш да бъдеш, как можеш да постигнеш успех? Какъв/каква искате да бъдете вие?

пише profit.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар