вторник, 27 октомври 2015 г.

МЕЙЛ E-MAIL

Специалистите по сигурността постоянно алармират, че всеки път щом въведем имейл адреса си, ние си играем с огъня. Уеб сайтовете постоянно искат имел адресите ни, но не ни гарантират че ще ги запазят в тайна и няма да ги предоставят на трета страна.

Всъщност, истината е, че много сайтове съхраняват нашите имейл адреси и след това ги продават на други компании. По този начин те ви излагат на риска да получавате постоянно спам.

Тъй като е невъзможно да знаем дали даден уебсайт ще продаде данните ни или не, най-безопасният залог е никога да не даваме своя имейл адрес. Това разбира се, създава проблем, когато искаме да се регистрираме за дадена уеб услуга, която изисква потвърждение по електронната поща.

Какво да направим в такива случаи? Може да използваме услуга за предоставяне на еднократни имейли.


1. 10MinuteMail
Щом отидете на началната страница на услугата ще видите генерирания за вас временен имейл адрес. Той ще бъде активен 10 минути, ако имате нужда от повече време, кликнете върху линка по-долу гласящ „I need more time! Give me 10 more minutes!”



2. Fake Mail Generator
Fake Mail Generator е лесна за използване услуга. Трябва само да въведете първата част на имейла в полето, след това изберете вашия домейн от падащото меню. След това натиснете “copy”, за да копирате имейл адреса в клипборда. Когато пристигне нов имейл, той ще пристигне на същата страница. Страницата постоянно се освежава и търси нови имейли. Тази услуга не се нуждае от пренасочване към истинския ви адрес, или регистрация, затова е идеална за анонимни регистрации в други сайтове.

DIGITAL.BG

Няма коментари:

Публикуване на коментар