четвъртък, 22 октомври 2015 г.

данък вредни храни 2015

Не стига че в Бг има високо ДДС на храната 20% ,а правителството предвижда да се финансира и с друг данък маскиран под формата на грижа за здравето -             ДАНЪК ХРАНИ ,ДАНЪК ВРЕДНИ ХРАНИ

Ако не е данък ще е акциз ,такса или осигуровки  
Как Бг и София стават държавата и  града на бъдещето - плащаш на 20 балъка ,наркомана ,гладни и скандират каквото искаш. 

През 1976 нараства скандал в Швеция, когато данъчната такса на Линдгрен е вдигната до 102%- причина социал- демократите да загубят изборите.  

Данък вредни храни чипс ,лимонада ,маргарин ,вафли или всичко се предвижда да е до 70% или твърд 50 ст на литър за лимонадата.

Тампоните и хигиенните продукти за жени се облагат с данък

данък дрехи нови и втора употреба- АББА пестили от данъци с ексцентричните си костюми- 
Данък върху шапките Британското правителство се финансира от този данък между 1784 и 1811 г. по идея на премиера Уилям Пит – младши. Всъщност данъкът бил доста социален: богатите, които носели разкошни шапки, плащали повече, а тези, които носели по-обикновени шапки- по-малко. За да се означи платения данък на шапките се закрепвали специални игли.

Данък Прозорец Този данък пък е наложил през XVIII век от Уилям Трети. Разрешавало се в решетката на прозорците да има до десет карета. Всичко отгоре се такусвало по 2 шилинга за каре. Това довело до модата „излишното“ да се зазида и за естетика да се дорисува като прозорец.
 Данък върху брадите 
Данък на пускането на водата в тоалетната

Данък върху плодовете
Пресните плодове в Калифорния не се облагат с налог само ако са от уличен автомат. Само че всички плодове и зеленчуци, които се продават традиционно на пазара, се облагат с цели 33% данък.



данък върху бонбоните, както и върху татуировките и пиърсингите.

несъмнено класацията се води от данък „ Незаконно притежаване на наркотици”, като се има предвид, че продажбата им е забранена. Но въпреки това в 23 щата е въведен данък върху марихуана, кокаин, екстази и други наркотици. Дилърите ги заплащат анонимно, но при арест ако успеят да докажат, че са били изрядни данъкоплатци съдът е по-снизходителен към тях.


Германия
Германското национално ястие – наденичка на скара- се облага с различна ставка на ДДС, в зависимост от това, как се ...яде! Ако клиентите ги консумират прави ставката е 7%, ако са седнали -19%.

Гвинея
Населението в Гвинея е едно от най-бедните в света. И въпреки, че страната от много години не води никакви военни действия, населението дължи годишен данък „мир” в размер на цели 17 евро. Което е една сериозна сума, като се има предвид, че половин килограм кафе струва половин гвинея.

Данък върху името на детето В Швеция името на детето ви трябва да устройва не само всички роднини, но и данъчните служби. При това те не само прибират парите ви, но и обмислят дали избраното от вас име е подходящо за детето. Ако не се съгласят- това е, трябва да мислите ново. Там ще се наложи да платите и за смяната на собственото си име, ако се омъжите например. 

Данък върху солта Битката срещу данъка върху солта повежда Махатма Ганди в Индия през 30-те. Тогава Британската империя налага непосилен данък, надвишаващ 4000% върху солта, и си навлича масовото недоволство.

Памперсите без данък
В щата Кънектикът освобождават от данъци памперсите, когато те са предназначени за възрастни хора. Бебешките еднократни пелени обаче се облагат.


Налог на салфетки
В Колорадо облагат с данък еднократните опаковки, чаши, чинийки и прибори за хранене. В това число влизат и салфетките.


Полша
В полския град Вроцлав жителите заплащат данък за това, че използват отводнителната канализация на града. Данъкът се изчислява на кв.м. земя, върху която се намира сградата и се заплаща независимо дали вали или не.

Китай
И в Китай, както във всички точки на света нараства броя на двойките, които живеят без сключен брак. Но явно чиновниците в град Тиендзин не одобряват този вид отношения, затова въвеждат данък в размер на 120 евро годишно, за всички двойки, които живеят без брак.

Великобритания
Няма да подминем и Великобритания. Несъмнено през вековете са въвеждани какви ли не абсурдни данъци, но безспорно един от най-странните е данък „Страхливост”. Въведен от крал Хенри I, първоначално се отнасял за само тези, които отказват да се бият за него и е бил сравнително нисък. По-късно крал Джон го повишава с 300% и започва да го събира от всички рицари в годините, когато няма война и отказват да се бият.


Няма коментари:

Публикуване на коментар