петък, 23 октомври 2015 г.

наем 2015 cost of living

ЦЕНАТА НА ЖИВОТА

Rent in San Francisco


Служител на Google живее на паркинга на компанията
автор: Петя Гроздарска дата: 22/10/2015 13:58 коментари: 9
Да плащаш $2000 наем за стая в Сан Франциско изглежда сякаш гориш банкнотите, казва 23-годишният Брандън

видео 

Когато 23-годишният Брандън се запътил към Сан Франциско през май тази година, за да започне работа като софтуерен инженер в Google, той решил, че не иска да плаща излишно за малък надценен апартамент в града. Вместо това Брандън намерил алтернативно решение – започнал да живее в камион с площ от 12 кв. метра.
Идеята започнала да се заформя в главата на Брандън, когато миналото лято бил на стаж в Google и живял в най-евтиното решение, което корпорацията предлага: апартамент с 2 спални и 4 човека за около $65 на ден (средно по $2000 на месец).

Мястото, в което живее Брандън, е доста оскъдно. По думите му, в камиона той е събрал легло, скрин и направена от него закачалка за дрехи. Компания му правят само няколко плюшени играчки. Що се отнася до храна и къпане, кампусът на Google е на разположение. Брандън закусва, обядва и вечеря на работа, а се къпе всяка сутрин след тренировка във фитнеса на компанията.
Малкото разходи водят до значителни спестявания. „Опитвам се да спестявам по около 90% от приходите ми, като парите използвам за инвестиране 

Всъщност спестявайки от наем, Брандън има възможност да се храни в по-хубави ресторанти и да се наслаждава по-пълноценно на Сан Франциско. Друго предимство е транспорта , че няма нужда да прекарва напрегнати часове в трафика на големия град, а е просто на няколко минути пеша от офиса.

Цената на ниско-бюджетния му дом е ограниченото пространство (както и лишаването от модерни удобства като отопление, климатик и баня), но Брандън казва, че площта от 12 кв. м. всъщност е по-голяма от площта на спалните, в които е живял преди, а и се прибира единствено, за да спи.

Този начин не живот не само подобрява финансовото състояние на Брандън, но и го кара да излезе от зоната на комфорт, което би му помогнало много при осъществяване на мечтата му да обиколи света. „Ако наистина искам да обикалям света, трябва да свикна със странни начини и условия на живот”




пише 

Няма коментари:

Публикуване на коментар