вторник, 27 октомври 2015 г.

ФАЛИТ

Стив Балмър: Глупост беше да спасяваме Apple
автор: TechNews.bg дата: 26/10/2015 15:31 коментари: 5
Парите и иновациите на Microsoft направили Apple настоящия гигант

Microsoft е направила голяма грешка през 1997 г., спасявайки Apple от банкрут, смята бившият изпълнителен директор на компанията Стив Балмър, цитиран от Bloomberg TV.
Преди 18 години Microsoft не просто е спасила Apple от фалит, но е дала достатъчно време на компанията на Стив Джобс да развие своите иновативни проекти и да се превърне в настоящия ИТ гигант.
По силата на споразумение, Microsoft инвестира $150 млн. в Apple, а двете компании се договарят да използват патенти и технологии една от друга. Освен това Microsoft се е ангажирала да поддържа Microsoft Office за Mac в продължение на пет години, а Apple да направи Internet Explorer браузър по подразбиране в своите компютри за същия период.

През 1997 г., когато в Apple се завръща Стив Джобс, компанията е била в практически фалит. Apple и Microsoft се съдят, припомня Стив Балмър. И точно тогава Microsoft прави вероятно една от най-глупавите постъпки в своята история – дава пари и иновации на Apple, благодарение на които компанията от Купертино става най-скъпата в света.
Днес никой не иска да конкурира Apple. Кой може да конкурира Mac или iPad, пита риторично Стив Балмър.
“Можете да посочите Microsoft и Samsung. Но само Microsoft има съответните хардуерни и софтуерни ресурси за това. Затова, ако се появи сериозен конкурент на Apple, това ще бъде Microsoft. И аз вярвам в това”, казва Балмър.
По неговите думи, Surface Book (първият лаптоп на Microsoft) не е конкурент на iMac или iPad, това е продукт от нова категория.

Няма коментари:

Публикуване на коментар