понеделник, 26 януари 2015 г.

2015

Нерядко сме ставали свидетели на случаи, в които амбициозни и предприемчиви хора са започвали свой бизнес с една единствена цел – да могат да реализират идеите си. В последствие обаче се оказва, че тяхното начинание въздейства по начин, по който никой друг не е успявал.

ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ КЪМ ВСЕКИ УРЕД
Пращаш гласова команда до дома , и се изпълнява ,програма написана на javascript и ruby- Изградена на основата на JavaScript и на Ruby, платформата бележи огромен напредък в пригодяването на изкуствения интелект (AI) за масова употреба.


1. Reddo Mobility
Идеята на Reddo е да достави десктоп приложенията за Windows на мобилните устройства чрез HTML5 интерфейс.

2. Capriza
Подобна е идеята и на Capriza, но вместо върху десктоп приложенията, фокусът на компанията е върху основните бизнес приложения като SAP и Salesforce.  

3. Artemis Networks
Безжичната pCell технология на компанията е в състояние да се справи с огромния 4G трафик. Тази иновативна технология може да изпрати в историята ситуации, в които качеството на мобилната връзка пада драстично на определени места или по време на събирания на големи групи хора.

4. Ostendo
Компанията Ostendo е разработила чип и миниатюрен проектор за смартфони, който може да позволи на мобилните устройства да изобразяват холограми. Очакванията са през втората половина на 2015 година компанията да започне производството на прожекторните чипове с холографски възможности.

5. Augmedix
Компанията Augmedix има за цел да предлага софтуер, помагащ на болниците и лекарите да използват Google Glass, за да записват автоматично електронни здравни данни. За тази цел Intel Corp. ще доставя електронни чипове за новата версия на Google Glass, която се очаква да бъде пусната на пазара през тази година. Чипит на Intel ще замени процесора на Texas Instruments.

6. IndoorAtlas
Компанията IndoorAtlas разработи технология, която позволява да се определят координатите с помощта на уникалните характеристики на магнитното поле във всяка една точка на Земята, при това с точност до 2 метра. Софтуерът работи самостоятелно без връзка със спътниците и интернет, което позволява неговата функционалност да се ползва дори под земята. 

7. Wildcard
Ако не сте доволни от мобилния интернет, следете развитието на компанията Wildcard. Тя иска да вие част от уеб съдържанието в "карти" – малки пакети от предварително предоставени данни, които би трябвало да се зареждат много по-бързо.

8. Blackphone
Компанията Blackphone, известна с едноименния си смартфон с особена защита, вече има собствен виртуален магазин за мобилни приложения. За разлика от популярните онлайн магазини за приложения като Play Store и App Store обаче, тук се предлагат приложения само за онези потребители, които държат на сигурността и личното пространство при онлайн достъпа.

9. XOEye Technologies
XOEye Technologies представи своя продукт като интелигентна индустриална джаджа за носене. Тя има за цел да осигури на мениджърите и сътрудниците постоянен контрол над служителите, работещи по сложни производствени задачи, с помощта на чифт персонализирани интелигентни очила.


digital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар