неделя, 4 януари 2015 г.

2015 ПИСМО ОТ 2013 АКТУАЛНО И ДНЕС

Добър ден, роби! Бачкате ли здраво за 300 лева, А? И за 200 ще бачкате ...Сигурно не ви е срам да си гледате децата как обикалят покрай витрините с 
китайски боклуци, със старите си изтъркани 'обущета'...Бачкайте и ги лишавайте, ...Бъдеще има за теб някъде далеко в чужбина, далеко от род и родина, далеко от стара ти майка, далеко от клети ти дечица, без тебе да раснат, че някое и друго евро да пратиш! Спи, народе! Баба ти докато я пребиват и изнасилват за 40 лева!Ръцете са ти да си милваш детенцето, дето плаче за нови дрешки и обувки! Спи, народе...ИМАШ 500 ГОДИШЕН СТАЖ! 

ПИШЕ


2015 СОЦИАЛНА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ
АКТУАЛЕН СМИРНЕНСКИ И ВАПЦАРОВ

ОБРАЗОВАНИЯ ,ЗНАЕЩИЯ  И ЧЕТЯЩИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ РОБ И ДА БЪДЕ МАНИПУЛИРАН

Който чете - учи.
Който учи - знае.
Който знае - мисли.
Който мисли - пита.
Който пита - иска да знае повече.
Който иска да знае повече - чете още повече.
Който чете, знае, мисли и пита, е опасен, вреден, вредител. Той е съмнителен, защото се съмнява. Във всичко - в непогрешимостта на правителството, в неговите мотиви, в неговата божественост. И ги отрича, отхвърля и зачерква.
Защото не може да бъде излъган, измамен, подведен, подмамен, манипулиран.



Ти мислиш, че живееш в една съвременна и работеща система, наречена Капитализъм…
ТИ грешиш. ТИ живееш в робство. ТИ СИ ЕДИН РОБ.
Ти работиш всеки ден. На една, две или три работи. Може да си обикновен работник, високоплатен специалист или даже собственик на някакъв бизнес. Ти работиш извънредно, лишаваш от вниманието си своето семейство, крадеш твоето време от своите деца; и въпреки че си почтен, работлив и отговорен – израстваш в кариерата.
Но и тогава едва свързваш двата края.
ТИ си един съвременен роб .



Няма коментари:

Публикуване на коментар