петък, 23 май 2014 г.

Spotify 2014

10 милиона човека си плащат, за да използват Spotify


Глобалната стратегия на Spotify, в рамките на която услугата стана достъпна и в България, определено дава резултат. Компанията разкри, че само през последната година е увеличила броя на платените си абонати с цели четири милиона. Последния път, когато Spotify разкриха подобна информация бе през март миналата година, когато обявеният брой бе 6 милиона.

С други думи казано, в момента 10 милиона души по цял свят си плащат, за да ползват Spotify без реклами и с всички други преимущества, които абонаментът за услугата предлага. Със сигурност един от основните фактори за този бурен растеж е решението на компанията да направи услугата достъпна в повече държави. В момента Spotify се ползва от потребителите на общо 56 страни.


Компанията обяви и друга интересна информация като, например, че услугата им се ползва от общо 40 милиона активни потребители. В тях, разбира се, са включени и тези, които слушат музика безплатно, но и с реклами. Абонаментната услуга на Spotify, която премахва досадните реклами и ни позволява да слушаме музика дори офлайн струва $9,99 месечно.

Вторият фактор допринасящ за популяризирането на услугата е обновяването на мобилните й приложения в края на 2013 година. Тогава, за първи път, Spotify стана достъпен за безплатно ползване за потребителите на мобилните платформи Android и iOS. Промяната веднага постигна желания ефект: още в първата седмица от реализирането й Spotify отчетоха четирикратен ръст в тегленето на приложенията им.


Няма коментари:

Публикуване на коментар