четвъртък, 8 май 2014 г.

успех 2014

Едва ли някой може да ви каже каква е тайната на успеха. Постоянство, труд, късмет, всичко това взето заедно? Бизнес нюхът не се учи в училище и не се купува – или го имаш, или не. И въпреки че само със следване на съвети не се забогатява, можем да се вслушаме в думите на най-успелите.

Мариса Майер „Успехът – това е никога да не успяваш да стигнеш до края на списъка със задачите си.“ Майер е CEO на Yahoo!, а преди това бе на висш пост в Google. Откакто е CEO на компанията, цената на акциите се е повишила 14 пъти. Наскоро тя ръководи придобиването на Tumblr на стойност 1.1 млрд. долара. Според Майер успелите хора никога не достигат до края на списъка си със задачи, защото са прекалено много и защото тези хора никога не са доволни и винаги има над какво да работят.

Хауърд Шулц „Да намаляваш цените и да правиш разпродажби не е устойчива бизнес стратегия“. Шулц е CEO на Starbucks. Във всеки голям град има негово кафене на всяка главна улица. Той казва, че работи по 13 часа на ден. През 2011 година списание Fortune го обяви за бизнесмен на годината. 

Ричард Брансън “Бизнес възможностите са като автобусите – винаги идва следващият“ Сър Ричард Брансън е CEO на Virgin Group и има лично състояние от 4.6 млрд. долара.

Прочети повече на: http://profit.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар