петък, 23 май 2014 г.

учител бизнес модел

бизнес модел 1 
учител преподава математика онлайн ,цената на онлайн уроците е по ниска от частните уроци

бизнес модел 2 - подготвяне на ученици за кандидатстване - математика -- история-- биология-- химия-- и др  --онлайн цена 50%под частните уроци  


Ким Ки-хун, южнокорейски частен учител, изуми света със своята годишна заплата - 4 милиона долара. Тя нарастват всяка година. 


Г-н Ким преподава английски от 20 години, но не в училище, а винаги като частен учител в т.н. hagwons - частни образователни академии. Работи за Megastudy - онлайн hagwons. Бизнес моделът му се изучава вече на Запад и често се пишат статии в престижни американски и западни вестници за него. Той е учителят-милионер, който работи много, но и печели много: 60 часа на седмица - 4 милиона долара на година. Заплатата му е потвърдена от Megastudy.

Бизнес-моделът му всъщност е точно такъв, какъвто се препоръчва от много съвременни бизнес гурута - преподаване чрез онлайн лекции, за да могат да се обхванат повече ученици. За разлика от повечето, които само дават мъдри съвети как да се работи по този начин, г-н Ким го е направил още преди години.

На седмица от тези 60 часа, в които работи, само 3 часа чете лекции, които се записват и се разпространяват онлайн срещу заплащане (4 долара на час). Останалите часове от дългата си работна седмица той прекарва в отговаряне на онлайн запитвания на своите ученици, разработва нови учебни програми и пише нови учебници - 200 на брой към този момент

Няма коментари:

Публикуване на коментар