понеделник, 22 юли 2013 г.

Как си намират хората работа


Създател на Twitter предлага на Facebook „брилянтна идея за печелене на пари”

Един от основателите на Twitter Биз Стоун, който преди време се оттегли, за да работи по таен проект, изглежда има намерение в най-скоро време отново да се завърне в света на социалните мрежи. Американецът дори смята да се завърне с „брилянтна идея”, която да помогне на Facebook да си докарва до 1 милиард долара на месец.

Стоунс сподели, че след като вече е заобичал Facebook, той вярва, че социалната мрежа трябва да предлага на потребителите си опция, с която да изключват рекламното съдържание. По думите на експерта подобна услуга ще се таксува с по 10 долара на месец и ще помогне на компанията драстично да увеличи месечните си приходи.

„Мога да кажа, че рекламите във Facebook са изключително дразнещи. Разбирам обаче, че именно те поддържат социалната мрежа безплатна” написа Стоун в Medium – безплатна блог платформа, поддържана и разработена от него и съоснователя на Twitter Еван Уилямс. „Facebook обаче може да предложи премиум услуга на потребителите си. По този начин срещу скромната сума от 10 долара на месец потребителите ще могат да се наслаждават на любимата социална мрежа без рекламите. Ако дори само 10% от абонатите на Facebook се впишат за подобна услуга това прави около 1 милиард печалби на месец.”

Дали това наистина е идея за милиард долара или просто пълни глупости?

Няма коментари:

Публикуване на коментар