сряда, 24 юли 2013 г.

3D принтирането

3 начина, по които 3D принтирането ще промени бизнеса

1. Прототипи
Много фирми започват с една страхотна идея за един продукт. Но превръщането на тази идея в нещо материално отнема много време и пари. Малките и средните фирми обаче могат да създадат  иновативни продукти по-бързо и изгодно с използването на собствен 3D принтер. "

2. Производство
Много компании все още не са в състояние да произвеждат свои собствени продукти с  натискането на един бутон, но такава реалност не е толкова далеч, колкото се струва на някои. Анализаторите допускат, че след около 15 години малкият и средният бизнес най-вероятно ще използва 3D принтери, като начин за премахване на големи инвестиции в капитала свързани с оборудването и производствените линии. Един 3D принтер дава средства за производство, които изискват милиони долари инвестиции за фабрика. Сега всеки може просто да измисли продукт и да започне да го произвежда, без да се минава през скъпи инструменти и разходи за настройка.


3. Персонализирани продукти
Много 3D принтери могат да отпечатват предмети с висококачествени материали, като неръждаема стомана, сребро, керамика и различни пластмаси. Това означава, че популярните потребителски стоки като бижута, слънчеви очила и калъфи за мобилни телефони могат да бъдат произведени и персонализирани с технологията за 3D печат. Вместо да гадаят какво искат да купуват потребителите със скъпи маркетингови проучвания, фирмите могат просто да попитат  клиентите си какво искат да имат и да го направят. Вземете, например, една компания за слънчеви очила. В бъдеще ще можете да проектирате свои  собствени очила. Производителят на слънчеви очила ще отпечатва директно от 3D принтер, включително лещата и рамките. А помислете само какво ще е положението с други продукти? Като шоколадови и сладкарски изделия, например? Очевидно предлагането на персонализирани продукти ще промени някои индустрии завинаги.

Няма коментари:

Публикуване на коментар