понеделник, 24 октомври 2016 г.

ИМОТ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ

Златотърсачи луднаха да купуват земя край Струма
Северина Иванова

По негови думи подобен вид парчета земя стрували по около 3-4 хил. лв. за декар. Стигало се дори и до сделки за 6 хил. лв., но това не успяха да потвърдят местни брокери.
„Действително е засилено търсенето на земя около реката. Обикновено обаче хората казват, че искат да си закупят земеделска земя близо до вода, за да насадят овошки. Знаете, че Кюстендил е известен с черешите. Други пък се ориентират към зеленчукопроизводство и търсят имоти в селата Ябълково, Копиловци и Жабокрът“, твърдят кюстендилски брокери. Подобни земи обаче се продавали по около 1200 - 1500 лв. за декар.
Факт е, че през последните години има засилено търсене на имоти от страна на земеделски производители, които
участват в различни програми
„Не са повече земеделците, но с тези проекти те трябва да увеличат стопанствата си. От там идва и търсенето на земя“, коментираха експерти.
В Кюстендилско най-високата цена за земеделска земя от почти 15 млн. лв. се иска за 4987 дка в с. Нови чифлик. На единица площ цената излиза по 3000 лв. на декар, сочи статистиката на imot.bg. Според обявата имотът се намира на пътя за областния център, а земята е трета категория.
Максималната в областта на декар от 37 333 евро е обявената за продажба нива от 6 дка в с. Бараково, близо до Благоевград. Парцелът е с лице на главния път за Кулата и се продава за 224 хил. евро. Причина за високата му цена е разработеният подробен устройствен план, който предполага промяна на предназначението му.

монитор

1 коментар:

  1. Ќе им препорачам на секој што бара финансиска помош да го контактира г-дин Педро, г-дин Педро е службеник за заем кој работел со реномирана компанија за заеми и тие ги нудат сите видови заеми со стапка од 2% годишен принос што навистина ми помогна како стартап сопственик на бизнис.
    Г-дин Педро и неговата компанија за работни заеми се толку чесни кога станува збор за финансирање на секаков вид деловни и лични заеми.
    Контактирајте со г-дин Педро на е-пошта: pedroloanss@gmail.com.

    ОтговорИзтриване