понеделник, 24 октомври 2016 г.

кредит , заем

Няколко съвета които бих си дал ако можех когато бях на 20 години
Съвременното робство
Никога ,освен в най крайни ситуации ,не взимай дълг.Нито за бизнес ,нито за автомобил ,нито за подарък на момиче.Няма пари търси други варианти.Кредит е първата и най голяма крачка към нищетата.Ако си взел вече ,изплати го и никога не взимай повече. 

Не пуши и не пии ,останалото ще доиде само ,за наркотиците ако ги пропуснеш въобще в живота няма да съжаляваш.

Запомни ,никои с нищо не ти е длъжен.Нито държавата ,нито родителите ,нито обществото.

Учи се да ограничаваш фразата - ЕДИН ПЪТ СЕ ЖИВЕЕ -- .Нищо няма да загубиш ако не си купиш последен модел луксозен смартфон, не вземеш кредит или не прекараш нова година в Париж или Барселона.

Уважавай хората.Даже и тези който не заслужават.

Вежливоста ,спокойствието и коректноста много помагат в бизнеса и живота в личен и професионален план.

Инвестирай парите си ,не в пирамиди или в старьпи на приятели.Не търси кратък и бърз път към богатството.Обикновенно те отвежда или в затвора или води до нищета и висока кредитна задлъжнялост.

Учи се.Ъпгрейдвай се до най нова версия на знанията ти ,уменията ти ,хобито ти.Интернет предлага безплатно да го направиш.

Никога не започвай бизнес от нулата.Имам впредвид с нула знания.Идеално е да почнеш бизнес където си работил няколко години и си натрупал опит с договори ,счетоводство ,управление.


Времето е безценно .Докато се готвиш и спестяваш то си минава и живота отлита.Винаги намирай време за хобито си ,роднините и близките си дори в ущърб на работата ти. 


  

Няма коментари:

Публикуване на коментар