четвъртък, 13 октомври 2016 г.

РАСТЕЖ

Ако не сте от супербогато семейство, вероятно се изправяте ежедневно пред определени финансови ограничения. Има дни, в които спокойно харчите за това или онова, но има и мрачни дни.... например преди заплата, когато хладилникът вече е прекалено празен. Независимо каква е причината, не е тайна, че един от най-разходващите средства моменти от нашия живот са социалните контакти. Не се притеснявайте! Няма да ви кажем да спрете да общувате с приятели и роднини. Но ви приканваме да разгледате следващите съвети, когато усетите, че портфейлът е изтънял. 

1. Бъдете честни Ако не можете да си позволите да отидете на вечеря, просто споделете. Някои хора решават вместо това да измислят нереалистични извинения. Истината е по-добрият избор. Не се срамувайте! Истинските приятели не съдят. 

2. Използвайте пари в брой  Един от триковете, които правят човека по-дисциплиниран, е като се разплаща с пари в брой. Вземете парите за седмицата в ръка и ги сложете в 7 плика – по един за всеки ден от седмицата. Можете да похарчите за деня само толкова, колкото има в плика. 

3. Използвайте купони или намаления Използвайте намаленията, която правят магазините, за да си набавите необходимите вещи и продукти. 

4. Предложете да отидете в кафене Можете да наваксате интересните неща с приятел, с когото не сте се виждали от дълго време, не само в ресторант. Поканете го в кафене – така сметката ще бъде разумна. 


5. Вие направете резервацията Ако все пак решите да отидете на ресторант, осмелете се вие да се нагърбите с резервацията. По този начин ще можете да определите какъв да бъде той – не ви се иска да ви поканят в скъпарски ресторант, нали? 

6. Нахранете се преди вечеря И ако всичко дотук се окаже безполесно, съветваме ви да се нахраните добре у дома. След това отидете в ресторанта и кажете, че сте яли. Така може да си поръчате само напитка.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/6-nachina-da-pestite-pari,-bez-da-oshtetyavate-sotsialniya-si-zhivot/nid-155126.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар