неделя, 1 ноември 2015 г.

UBER 2015

Подгонен от властите, Uber напусна три немски града

Трудните отношения между Uber и властите в Германия отново тръгнаха надолу.

Позовавайки решението си на сложните изисквания на регулаторите, компанията за споделен превоз обяви, че спира дейността си в три големи немски града - Хамбург, Франкфурт и Дюселдорф. Това става почти девет месеца, след като немски съд постанови, че шофьорите, които карат за Uber, трябва да си извадят същите лицензи, каквито се искат от нормалните такси превозвачи.

Още от самото си стъпване на немска земя, Uber имаше множество проблеми с властите и днешното решение на компанията е само поредният пример за това.

През януари 2013 г. услугата за споделено пътуване дебютира в Германия без много шум. "Премиерата" се състоя в Берлин, включваше само няколко коли и не бе отразена в медиите. През август 2014 г. обаче властите в столицата опитаха да забранят UberBLACK и UberPOP. Само четири дни по-късно, Административният съд на Берлин отхвърли забраната, но месец след това съд във Франкфурт постанови временно спиране на дейността в цялата страна, докато компанията не предостави нужните документи за предоставянето на услугата си. След поредица от съдебни и извънсъдебни битки, в момента Uber вече работи само в два града - Берлин и Мюнхен.

Вижте повече: https://www.kaldata.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар