събота, 14 ноември 2015 г.

ДАНЪЦИ

Накратко за промените в закона, ако не сте разбрали.
Решавате да продавате уеб сайтове или някакви услуги (seo и прочие по интернет), почти задължително ще Ви накарат да се регнете по ДДС.
Дали системата Ви ще е само за събиране на поръчките или за плащане, на мен лично ми се вижда безкрайно разтегливо понятие, като наскоро видях писмо указание на НАП, че за продажбата на SEO и прочие услуги свързани с интернет маркетинг трябва да си се регнете по ДДС. Като Ви изкарат едно такова писанце от НАП, идете размислявайте и се обеснявайте, дали е само за поръчки или за продажби сайта Ви.

данъчните си тълкуват както си искат.
Мога да ти го гарантирам, понеже методистите на НАП тук упорито твърдят, че ПейПал не взила в сертифицираните системи за разплащане, а е само Epay. Та ми е интересно, как точно ще докажеш на тези от НАП като те проверяват, че ти си прав, а не те. Понеже от това, което аз виждам, с тях единствено чрез съд ще може да се разбереш, и дори да ги осъдиш, представи си после какъв погром ще има над мизерната ти фирма. Сега разбра ли за какво е първият пост?

И ние сме виждали фирми, дето не са ги проверявали по 3-4 години, обаче това си е чист късмет, и не гарантира, че на 5тата година от НАП няма да дойдат и да открият нарушения за поне 20 хиляди лева на керливата ти фирма (както често се случва впрочем).
Така че, ако мислиш че като няколко години са те пропуснали поради не ястни причини и случайни фактори, въобще не си въобразявай, че утре няма да ти цъфнат на вратата да те търсят. А недай си боже си с ЕТ, може и без апартамент или кола да си останеш.

ако услугата е в България - няма регистрация по ддс. Ако продаваш услуги на хора от държави в ЕС - има. Трудно ти е да го схванеш явно. 

Колкото до другото - ако услугата е в България - няма регистрация по ддс. Ако продаваш услуги на хора от държави в ЕС - има. Трудно ти е да го схванеш явно. Дай писменното указание на НАП, че всеки човек с е-магазин трябва да се регистрира по ДДС или изчезни.
За какво въобще да ти давам нещо? Ти имаш достатъчно конкуренция, в ОЛХ всички пичове продават стоките си без фирми, без да плащат данъци и ги продават наравно в теб. Дори да ти махнат цялото ДДС, пак те ще са по - добре от тебе, щото нямат нито корпоративен данък, нито дивидент, нито ГДД, нито годишно приключване, нищо. С какво си по добър от тях? С нищо!

ПИШЕ 



Няма коментари:

Публикуване на коментар