събота, 14 ноември 2015 г.

ВИРУС

Откриха множество евтини китайски таблети в Amazon, идващи с инсталиран малуер на тях
ред зловредните действия на програмата са постоянно появяващи се изскачащи прозорци с реклама на дисплея на устройството, замяна на тапета на десктопа с реклама и замяна на домашната страница на браузъра и пренасочване към адреси, които потребителят на устройството не желае да посещава. Наистина зловредните програми заключват устройствата в "демо режим" в момента, в който притежателя му го включи с голям надпис Demo, който не може да се премахне. Троянската програма се засажда дълбоко в операционната система и даже, след като специалистите го премахнали, при следващия старт, зловредната програма пак се появявала.

Независимо от това, че специалистите от Cheetah Mobile Security се свързали с Amazon в различни страни, в които се предлагали устройствата, IBTimes предава, че те все още се продават в различни магазини по света. 

Засегнатите са хиляди в 150 държави по целия свят. Голяма част от устройствата са без марка, а сред имената на другите марки откриваме SoftWinners, WorryFree, RDA, Joinet, SW, WonderMedia, Killer и др.

От картата за разпространение на споменатите устройства, публикувана на страницата на компанията, може да се види, че България не е сред засегнатите страни, където са продадени подобни устройства. 

Вижте повече: https://www.kaldata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар