вторник, 21 юли 2015 г.

ПЕЧЕЛИ ОТ ,MAKE MONEY WITH

сайт

Когато Линда Уайнман създава lynda.com през 1995 г., заедно с нейния съпруг Брус Хийвин, това било просто един страничен проект, използван основно за лична комуникация между нея и студентите й и читателите на новоизлязлата й книга. Днес обаче сайтът, който е онлайн база данни за обучение, помагащ на хората да усъвършенстват уменията си в бизнеса, технологиите, софтуера и още много други сфери, има над четири милиона потребители и наскоро бе продаден на LinkedIn за 1.5 млрд. долара.

Тя купува домейна lynda.com за 35 долара през 1995 г. и първоначално го използва, за да общува със студенти и читатели, които имали въпроси относно нейната книга. 

В крайна сметка, нейният съпруг дава идеята да организират курс по уебдизайн. Така той резервира компютърната зала на училище за една седмица по време на пролетната ваканция и пуска реклама на курса на сайта. Местата за първия курс са разпродадени, като на него идват хора от цял свят. "Да пуснем реклама на сайт и да дойдат хора от цял свят за нас бе шокиращо," казва Уайнман. Успехът на първия курс вдъхновява двамата да предложат още курсове, които продължават да се разпродават за месеци напред. Двойката създава официално училище през 1997 г.  


След спукването на дотком балона в края на 90-те години бизнесът на Уайнман започва да запада. Те са принудени да уволнят 75% от служителите си, намалявайки броя им от 35 на едва 9. За да пестят пари, те спират да наемат класни стаи и започват да предлагат онлайн обучение.

Двамата обаче продължават да го правят и до 2007 г. lynda.com вече има над 500 служители, а потребителите на сайта са нараснали многократно. Днес сайтът предлага над 3 500 курса и хиляди видеа за всичко - от 3D анимация до фотография. Клиентите могат да посещават сайта сами или чрез абонаменти през училища и компании. Компанията наскоро попадна в новините, след като бе придобита от LinkedIn за 1.5 млрд. долара през април. Сливането ще осигури на потребителите на LinkedIn достъп до видеата за усъвършенстване на уменията на Линда и ще създаде множество нови възможности за LinkedIn.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Tazi-zhena-prevurna-edin-domejn-v-biznes-za-15-mlrd-dolara/nid-141005.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар