неделя, 26 юли 2015 г.

ЖИВОТ КАТО ГЪРЦИ ,50 cent



 Разкошният ми живот е илюзия

Форбс” изчисли състоянието
му на $ 155 млн., той твърди,
че има само 4,4 млн.,
не може да плати
обезщетение за порноклип
Pапърът 50 Cent ще трябва да плати още два млн. долара обезщетение на бивше гадже, заснето в порноклип, качен от него в интернет

Съдебното решение бе произнесено в петък, две седмици след като рапърът, чието истинско име е Къртис Джеймс Джаксън, бе осъден да плати $ 5 млн. обезщетение на бившата си приятелка Ластония Левистън.
Певецът качил в интернет 13-минутен порноклип, заснет през 2008 г. с участието на Левистън и неин приятел. В клипа 50 Cent, сложил перука, коментира клипа и се подиграва с рапъра Рик Рос, който не присъства в кадрите, но има дете от Левистън. По онова време двете звезди на хип-хопа са в люта вражда.

твърденията за богатството му са преувеличени и че то възлиза на едва $ 4,4 милиона. Само преди 3 месаца сп. “Форбс” го оцени на 155 милиона долара.
Певецът разкри, че снимките в профилите му в социалните мрежи, които показват разкошния му начин на живот - луксозни къщи с басейни, скъпи коли, огромни златни вериги, пръстени с диаманти, дават лъжлива представа, защото всичко това е било имитация.


“Бизнес инсайдър”му сложи прякора “Лемън Брадърс”на хип-хопа
Роденият на 6 юли 1975 г. в Куинс, Ню Йорк, музикант, продуцент, актьор и бизнесмен Къртис Джеймс Джаксън III е отгледан само от майка си - дилърка на дрога, която го ражда на 15 г. На 12 самият той започва да продава наркотици в квартала си, след като майка му е брутално убита. Ходи на училище с оръжие. Арестите следват един след друг, но се отървава сравнително тънко заради възрастта си. Известно време обаче прекарва в изправителен лагер с военна дисциплина. По това време живее с баба си и дядо си

заедно с още 11  лели и чичовци и  45 техни деца

Музикалната му кариера започва през 1996 г., когато един приятел го запознава с Джем Мастър Джей (по-късно застрелян в студиото си) от групата “Рън Ди Ем Си”. Къртис за първи път влиза в студио, показват му как да тактува, да прави рефрени, да структурира песните. Известността му нараства след появата на ъндърграунд парчето How to Rob. Песента описва по комичен начин как би ограбил някои от известните си колеги.

През 1999 г. е забелязан от продуцентската компания Trackmasters, която му помага да се сдобие с договор в Columbia Records. Те го изпращат в студио в северната част на Ню Йорк, където пише 36 песни за две седмици. 18 са включени в албума Power of the Dollar (2000), чието пускане е отложено, когато лейбълът разбира за стрелбата срещу рапъра.

През април 2000 г. въоръжен напада 50 Cent близо до къщата на баба му и

стреля 9 пъти

срещу него

Той е ранен в ръцете, краката, рамото и едната буза. Езикът му е продупчeн. Рапърът остава в болница 13 дни и още 5 месеца се възстановява.

Звездният му миг настъпва, когато през 2002 г. Еминем открива таланта на 50 Cent, кани го в Лос Анджелис и го представя на Д-р Дре. Така се стига до първия му договор за 1 млн. долара с компании, притежавани от двамата му колеги.

След като записва няколко песни за саундтрака на филма “Осмата миля”, 50 Cent издава своя дебютен албум Get Rich or Die Tryin. От него за дне са продадени 1,5 млн. копия, с което е поставен рекорд за най-добра първа седмица за дебютен рап албум. Дискът става 6 пъти платинен. По това време новата звезда на ганстарапа основава и собствената си марка G-Unit. Под нейния знак впоследствие се появяват не само албуми на самия собственик и други изпълнители, но се продуцират филми, продават се дрехи, спортни обувки, дори видеоигри. През 2008 г. 50 Cent оглавява класацията за най-богатите рапъри в света - още тогава състоянието му се оценява на 150 млн.
Рапърът носи голяма златна верига при изпълненията си.

Всъщност големият удар на рапъра не идва от музиката. Натрупва основната част от богатството си от вода с витамини, на която е говорител и в която има известен брой акции. Когато през 2007 г. “Кока-Кола” купува компанията, произвеждаща водата, за 4 млрд., 50 Cent

взема над $ 100

млн. накуп от

сделката

Той притежава имение във Фармингтън, Кънектикът, с огромен парк около него и голяма колекция от луксозни коли, сред които “Ламборгини”, две “Ферари”, “Ролс-Ройс Фантом”, разкриват американски медии. През 2008 г. при избухването на финансовата криза пред канадски медии рапърът разкри, че е изгубил милиони в срива на пазара на акциите.

В. “Индипендънт” пък припомня, че в края на миналата година музикантът получи съдебна забрана за достъп до сметките си, след като срещу него бе заведено дело от компания от Флорида, произвеждаща слушалки за музика. Компанията спечели 3-годишна битка срещу звездата по обвинение в присвояване на дизайна на слушалките, които 50 Cent поръчал на компанията, а след това използвал за свой проект. Тогава съдът разпореди да плати обезщетение от 12 млн. и още 4 млн. разходи по делото, което той не можа да направи. Компанията от Флорида зае първото място в списъка на онези, на които рапърът дължи пари, когато той предприе процедурата за фалит.

На лошото момче

са приписвани и

десетки афери

с жени

През 1994 г. той започва връзка с Шанита Томкинс, от която през 1997 г. се ражда синът му Маркиз Джаксън. След раздялата им тя често в интервюта се оплаква, че рапърът бил насилник и я биел пред детето. Tомкинс завежда и дело за 50 млн. долара, тъй като 50 Cent обещал да се грижи за нея до края на живота ѝ, но съдът отхвърля иска.

За музиканта следват връзки и раздели с актрисата Вивика Фокс, певицата Сиара, с която записват обща песен, актриста и тв водеща Челси Хендлър. Едно от последните му гаджета е моделът Дафне Джой, която ражда втория му син Сайър, който скоро ще стане на 3 г. На 2-годиишния му рожден ден рапърът подари на момченцето истински минимерцедес. През 2013 г. Джой заведе дело срещу 50 Cent за домашно насилие, като заяви, че той я ударил и потрошил дома ѝ в Лос Анджелис. 

пише 24 часа 

Няма коментари:

Публикуване на коментар