вторник, 14 юли 2015 г.

2015

Уникредит Булбанк продава производителя на млеката My Day
Банката е обявила на търг предприятието без производствените мощности
Справка в Търговския регистър показва, че върху търговското предприятие "Кодап" има учредени два залога, и двата са в полза на Уникредит Булбанк. Първият е от януари 2013 г. и е за дълг от 11.023 млн. лв. Другият договор е от февруари миналата година и е за дълг от 639 хил. евро.

Според документи от регистъра през февруари тази година, т.е. година след отпускането на втория заем, "Уникредит" е сключила договор с депозитар, който да опазва заложеното предприятие. Това е Светла Бояджиева. Тя става депозитар малко след като Софийският градски съд с председател на състав Зорница Гладилова решава да уважи молбата на "Кодап" за спиране на охранителното производство по принудително изпълнение. То е било поискано в началото на годината от Уникредит Булбанк заради неплатени вноски по кредити. Банката е обявила за предсрочно изискуеми заеми на обща стойност 8.183 млн. лв. 

Банката е обявила за продажба търговското предприятие без производствените активи. Минималната цена за "Кодап" е 5.1 млн. евро, срещу които кандидат-купувачите могат да получат правата, задълженията и фактическите отношения.



ПРОДАЖБИ - ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ - КРЕДИТ - ЛИЗИНГ 
"Кодап" е еднолична собственост на италианската компания Co.Da.P., която е известна с марките си Codap, Hulala, Gran Cucina. Българското поделение е посочено в сайта на компанията майка като действащо предприятие, основано 2001 г., с лидерски позиции на пазара на млечни продукти и износ в 17 държави в Европа. За миналата година "Кодап" все още няма публикуван отчет. Последният е за 2013 г. и показва 936 хил. лв. загуба при 665 хил. лв. за предходната година. Общо продажбите за 2013 г. са били 27.98 млн. лв., с близо 1 млн. лв. спад на годишна база. Дългосрочните банкови заеми според отчета са били 4.7 млн. лв. в края на 2013 г., а още 320 хил. лв. е бил дългът по финансов лизинг.

ПИШЕ КАПИТАЛ

Няма коментари:

Публикуване на коментар