понеделник, 20 юли 2015 г.

СЪВЕТ 2015

Истинските възможности са скрити там, където никой не ги вижда.

Ако на заседание на компанията 90% от присъстващите гласуват „за" една идея или проект – аз веднага ги хвърлям на боклука. Причината е проста – ако за всички тези хора е очевидно, че това е добра възможност, то значи в скоро време тя ще се разработва от много други компании и ние не бихме били лидери в тази област.

Помнете: Винаги номер едно са клиентите. Номер две – служителите. И чак накрая, номер три са акционерите.

Забравете за парите и за това как ще печелите.


Когато започвате собствен бизнес, трябва да знаете, че се отказвате от стабилен доход, болнични и годишни премии. От друга страна – вашите възможности за доходи са неограничени. Няма да ви се налага да искате разрешение за каквото и да било от други хора и можете да използвате времето си много по-ефективно.

Спрете да търсите вината в другите Вие сте отговорни за вашата съдба на 100%, защото дори някой да ви е повлиял за дадено решение, в крайна сметка вие вземате крайното мнение. Ако мислите, че някой друг ви влия зле, просто спрете да контактувате с него/нея и се обградете с положителни хора.

Спрете да съжалявате за миналото Много хора не могат да се освободят от миналото. Те го търсят, искат да го върнат, имат фантастична представа за нещо, което са загубили. Това, разбира се, само им пречи да вървят напред. Направете си услуга сами на себе си и спрете да живеете в миналото. 


Спрете да живеете за други хора Вашият живот е уникален. Вие сте единствен на земята и имате поглед над нея, какъвто няма никой друг. Стараейки се да угодят на свои близки хора, някои заживяват чужд живот. 


Слушайте вътрешния си глас, а не хората около вас. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар