вторник, 14 юли 2015 г.

богат 2015

Харчите, сякаш вече сте натрупали състояние зад гърба си Много хора живеят така, сякаш са достигнали финансовите си цели, без да са го направили реално. Казано по друг начин, живеят отвъд възможностите си. 

Нямате фонд за спешни нужди Всички са чували, че трябва да имат заделени средства в размер на поне шестмесечния им доход. За съжаление, почти никой не прави това.

Оправдавате се, а не действате „Животът е твърде скъп“, „Никога няма да изляза от дълговата спирала“, „Не изкарвам достатъчно пари“, „Инвестициите са твърде рискови“ и др., са само част от оправданията на хората, които ги спират по пътя към финансовата независимост.

Живеете за момента без визия за бъдещето си Много е трудно да се мисли за пенсиониране, особено когато хората са млади. Колкото по-рано започнете да подсигурявате старините си обаче, толково по-лесно и по-безболезнено ще достигнете финансовите си цели, когато се пенсионирате.

Залагате всичко на една карта Има индивиди, изключително склонни към риск, които смятат, че ключът към богатството се крие в залагане на всичко в едно направление. Това обаче не се приема като особено добра концепция за успех, а по-скоро като чист „хазарт“.


Прочети повече на: http://profit.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар